Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εισαγωγής σπουδαστών στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Βόλου

Μέχρι αύριο, 22 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Λήγει αύριο, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εισαγωγής σπουδαστών στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Βόλου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι αυξήθηκαν σημαντικά οι αιτήσεις των σπουδαστών. Στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Βόλου θα λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες : Εγγραφές στο Α΄ Εξάμηνο σπουδών θα πραγματοποιηθούν για τις σχολές Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ, Τεχνικός Η/Υ, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής, ενώ εγγραφές στο Γ΄ Εξάμηνο σπουδών θα πραγματοποιηθούν για τις σχολές Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι στο Γ΄ Εξάμηνο σπουδών διατίθεται περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr , στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-iek-tou-oaed
Τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ είναι Δημόσια ΙΕΚ και η φοίτηση είναι δωρεάν.

Τίτλος Σπουδών

Το «Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων» κατατάσσει τους τίτλους σπουδών που αποκτώνται στη χώρα σε 8 Επίπεδα. Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που χορηγείται στους αποφοίτους ΙΕΚ μετά από πιστοποίηση, αντιστοιχεί στο 5ο από τα 8 επίπεδα. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Για την εισαγωγή στην εφαρμογή υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης απαιτούνται: ΑΦΜ και Κωδικοί taxis. Επιπλέον για τη συμπλήρωση της αίτησης απαιτούνται: ΑΜΚΑ, συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, τίτλος σπουδών, δικαιολογητικά κοινωνικών κριτηρίων, νομιμοποιητικά έγγραφα για υποψηφίους εκτός Ε.Ε.
Όλα τα δικαιολογητικά αναρτώνται υποχρεωτικά (upload) κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης. Ο υποψήφιος υποβάλλει μία αίτηση στην οποία έχει δικαίωμα να επιλέξει έως τρεις (3) ειδικότητες σε ένα ή δύο ΙΕΚ της επιλογής του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ: www.oaed.gr και στη γραμματεία του Ι.Ε.Κ.

Δ/νση: Αθηνών 64 (έναντι πεδίου του Άρεως)
Τηλ. 24210 60744, 24210 80766, Email: [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.