«Μαχητικές και Ελεύθερες»: Μια πρώτη νίκη στην υπόθεση της 42χρονης

Η αναβολή της δίκης μέχρι να κριθεί αμετάκλητα το βούλευμα κατά του πατέρα

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου που εκδίκαζε στις 22/9/22 το πλημμέλημα της παραβίασης απόφασης επικοινωνίας εκ μέρους της μητέρας που έχει καταγγείλει τον πρώην σύζυγό της για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος στο ανήλικο τέκνο τους, ανέβαλε τη δίκη και εξάρτησε το αποτέλεσμα από την έκβαση του κακουργήματος για ασέλγεια, τονίζουν οι «Μαχητικές και Ελεύθερες» Βόλου. Η συλλογικότητα κάνει λόγο για μια πρώτη νίκη, όταν συνδυάζεται η σωστή νομική υπεράσπιση με την παρουσία του κινήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση κρίθηκε από το δικαστήριο ότι υπάρχει πλήρης συνάφεια ανάμεσα στην έκβαση του κακουργήματος της ασέλγειας και της παραβίασης της απόφασης επικοινωνίας. Αυτό συνέβη διότι από την όλη διαδικασία που είχε διάρκεια τρεις ημέρες αποδείχθηκε η σοβαρότητα της κατηγορίας της ασέλγειας (υπάρχει μαρτυρία του παιδιού και πλούσιο ηχητικό και οπτικοακουστικό υλικό) και πόσο αυτή επηρεάζει τα παιδιά που δεν θέλουν να επικοινωνήσουν με τον πατέρα αλλά και πολύ περισσότερο πόσο επηρεάζει τη μητέρα, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς φόβου – τρόμου, αφού καλείται να εφαρμόσει μια απόφαση, ενώ επικρέμαται η κατηγορία της ασέλγειας. Το κακούργημα λοιπόν κρίθηκε ότι αποτελεί πρόκριμα για το πλημμέλημα. Γι’ αυτό αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης ενάντια στη μητέρα μέχρι να κριθεί αμετάκλητα – στον τελευταίο βαθμό δικαιοδοσίας – το κακούργημα ασέλγειας ανηλίκου ενάντια στον πατέρα.

«Η κατηγορία λοιπόν σε βάρος της μητέρας όπως κι όλες οι μηνύσεις που ακολουθούν ή προηγήθηκαν θα πρέπει να κριθούν τώρα υπό το φως της κατηγορίας που αντιμετωπίζει ο πατέρας για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της ανήλικης κόρης του. Αυτή η απόφαση τιμά τη Δικαιοσύνη και αποτελεί σοβαρότατο σημαντικό προηγούμενο που θα προστατέψει τη μητέρα από τον εκδικητικό καταιγισμό μηνύσεων που έχει εξαπολύσει εναντίον της ο πατέρας», επισημαίνουν οι «Μαχητικές και Ελεύθερες».
Σύμφωνα με τη συλλογικότητα, η απόφαση της αναβολής αποδεικνύει ακράδαντα την καθόλα νόμιμη δίωξη του πατέρα για το κακούργημα της ασέλγειας ανηλίκου, δίωξη η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και με αυτό τον τρόπο καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της άλλης πλευράς για παράνομη δίωξη, παράνομο διορισμό πραγματογνώμονα κλπ. Δεν είναι δυνατόν η άλλη πλευρά να προδικάζει την αθώωσή της και να κομπάζει γι’ αυτό, μη σεβόμενη την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Η “νίκη” αυτή που επιτεύχθηκε με την απόφαση αναβολής οφείλεται στο συνδυασμό της σωστής νομικής υπεράσπισης της μητέρας με την κινηματική και αλληλέγγυα συμπαράσταση της μητέρας από το κοινωνικό κίνημα, διότι αυτός ο συνδυασμός είναι που έχει αποτελέσματα, εκτιμούν οι «Μαχητικές και Ελεύθερες».
Όπως αναφέρουν η κινηματική συλλογικότητα που στήριξε τη μητέρα αυτή στον αγώνα της ενάντια στην κακοποίηση και υπέρ της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας της δικής της και των παιδιών της, θεωρεί ότι συνέβαλε ουσιαστικά στο αποτέλεσμα και με αυτό τον τρόπο υλοποιούνται και οι στόχοι μας που είναι η Συμπαράσταση και η Αλληλεγγύη σε γυναίκες που διασύρονται και κακοποιούνται, η Κινητοποίηση και Ευαισθητοποίηση του κόσμου (και αυτό αποδείχθηκε από την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δικαστηρίου, ο οποίος προσήλθε για στήριξη της μητέρας) καθώς και η διεκδίκηση καλύτερων όρων διαβίωσης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και διάκρισης.

«Όσο γι’ αυτούς που εξαπολύουν απειλές για αγωγές και μηνύσεις εναντίον ατόμων που αγωνίζονται χρόνια στα κοινωνικά κινήματα της πόλης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ποιότητας ζωής, τους επισημαίνουμε ότι θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την κοινωνία του Βόλου που στηρίζει αυτούς τους αγώνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.