Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα από τις 12 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μεταξύ της Αν. Διευθύντριας κ. Τιούμαρη, Συμβούλων Εκπαίδευσης και γονέων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, προκειμένου να συζητηθεί και πάλι, αυτή τη φορά σε ήρεμους τόνους, το θέμα της συγχνώνευσης τμημάτων στο σχολείο.
Την Παρασκευή, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο δεν τελέστηκε αγιασμός, αλλα πραγματοποιήθηκε κατάληψη κι έπειτα πορεία γονέων και μαθητών προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σε τεταμένο κλίμα και με μεγάλη ένταση γονείς ζητούσαν επιτακτικά την άρση της απόφασης για τη συγχνώνευση τμημάτων στην Α και τη Γ τάξη του σχολείου τους, με την Αν. Διευθύντρια να σημειώνει ότι η εισήγηση για τον αριθμό των μαθητών έγινε από το ίδιο το σχολείο, ενώ στα χέρια της είχε μόνο μία γνωμάτευση από το ΚΕΔΑΣΥ για παιδιά που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.
Οι γονείς σε έξαλλη κατάσταση, φώναζαν και απαιτούσαν να μην υπάρχει τμήμα με 25 παιδιά, με την Αν. Διευθύντρια να τονίζει ότι τηρεί τον νόμο και να επισημαίνει ότι έχει ενημερώσει τόσο την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας όσο και το Υπουργείο.
Την Κυριακή το βράδυ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αποφάσισε να μην γίνουν σήμερα Δευτέρα μαθήματα και μία επιτροπή να συναντηθεί με την Αν. Διευθύντρια. Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 12 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ευτυχώς όμως, τα πνεύματα ηρέμησαν, οι τόνοι έπεσαν και η συζήτηση γίνεται σε ήρεμο κλίμα.
Μαραθώνια σύσκεψη στην Πρωτοβάθμια για την συγχώνευση τμημάτων στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
































