Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Χρέος στους πεσόντες η ενότητα και το μέλλον (video)

Χιλιάδες Βολιωτών στην παραλία λόγω του καλού καιρού

Το γεγονός ότι είναι χρέος μας σε όσους έπεσαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία, να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα για να κερδίσει η πατρίδα μας το μέλλον, επισήμανε η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση αναπήρων πολέμου, συλλόγων, σχολείων, προσκόπων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρακολούθησαν χιλιάδες Βολιώτες, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό.

Αρχικά έγινε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου, παρουσία των πολιτών και στρατιωτικών αρχών και ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.
Στη συνέχεια οι επίσημοι κατευθύνθηκαν πεζοί στο χώρο απέναντι από την τράπεζα της Ελλάδος, όπου είχε στηθεί ο ιστός της σημαίας και μια μικρή εξέδρα για τους ανάπηρους πολέμου, ενώ σε βάθρο ανέβηκαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με την υφυπουργό Εσωτερικών. Στη στρατιωτική παρέλαση στο βάθρο ανέβηκε και ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Βόλου.
Η παρέλαση προς των επισήμων και του κόσμου, κύλισε χωρίς απρόοπτα, υπό τους ήχους εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Μετά το τέλος της παρέλασης η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνεχάρη τους υπεύθυνους για τη διοργάνωση και για τη συμμετοχή και τόνισε ότι αισθανθήκαμε όλοι μας εθνική υπερήφανοι και προσευχηθήκαμε στη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

«Τιμούμε την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ιστορία μας και οφείλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιβουλευτεί την εθνική κυριαρχία της χώρας μας. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ν’ αντισταθούμε σε κάθε έννοια ναζισμού και ολοκληρωτισμού. Το οφείλουμε σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύτεροι, στους νέους ανθρώπους και στο μέλλον της πατρίδας μας», δήλωσε η υφυπουργός.

Ερωτηθείσα για τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που είναι το κόμμα που ανήκει, διατύπωσαν την αντίρρησή τους για τη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στην ονομασία «όμως στηρίζουμε και θα στηρίξουμε μέχρι τέλους την προσπάθεια για το έργο αυτής της κυβέρνησης, διότι η Ελλάδα μετά την έξοδό της από τα μνημόνια, στέκεται δυνατά και οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, οφείλουμε στους Έλληνες που περιμένουν πολλά από την κυβέρνηση μέχρι το τέλος της θητείας της».
Η κα Χρυσοβελώνη διαβεβαίωσε ότι «θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ανεξάρτητα από τη διαφωνία που υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα ανάμεσα στα δύο κόμματα, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος τόνισε ότι μέρες σαν τη σημερινή, αξίες όπως η εθνική ενότητα, εθνική αξιοπρέπεια και η χαλύβδινη πίστη στα ιδανικά του έθνους, νοηματοδοτούν ακόμη βαθύτερα την καθημερινή προσπάθεια για το μέλλον όλων μας.

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καλτσογιάννης δήλωσε πριν 78 χρόνια οι πρόγονοί μας στο Αλβανικό μέτωπο έδωσαν τη ζωή τους με ομοψυχία αυταπάρνηση ηρωισμό. «Σήμερα έχουμε χρέος να τους τιμούμε εμείς κι οι νεότερες γενιές. Η ενότητα είναι απαραίτητη για να πορευτούμε και να κατακτήσουμε με ασφάλεια το αύριο. Τιμή και δόξα στους προγόνους μας», τόνισε.

Μήνυμα ότι υπάρχει ελπίδα
Ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς και διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι οι Έλληνες μαχητές του ’40 μετέφεραν την ελπίδα και εκεί όπου όλοι περίμεναν ότι θα νικήσει ο άξονας οι Έλληνες μαχητές μετέφεραν την ελπίδα σε όλο τον κόσμο.

«Αυτό έκαναν και σήμερα και τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που παρέλασαν περήφανα μεταφέροντας το μήνυμα ότι υπάρχει ελπίδα.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους όπου κι όταν απαιτηθεί», επισήμανε.

Τέλος, τόνισε ότι για την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών ιδιαίτερη ημέρα γιατί πήρε το όνομά της από το ύψωμα “Μοράβας”, όπου στις 19 Νοεμβρίου 1940 απελευθέρωσε τον ορεινό δρόμο, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη των Ελληνικών δυνάμεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.