Μαθητές ενημερώθηκαν για τον εγκέφαλο και τις λειτουργίες του

Πραγματοποιήθηκε στο 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 η εκδήλωση-δράση από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Νευροεπιστήμης και Αναπτυξιακών Διαταραχών του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής (Π.Τ.Ε.Α.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Είμαστε ο εγκέφαλός μας!», σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου. Η δράση έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τον Εγκέφαλο 2023 (Brain Awareness Week).

H Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τον Εγκέφαλο (Brain Awareness Week) 13-19 Μαρτίου 2023, είναι μια παγκόσμια εκστρατεία για την αύξηση ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την πρόοδο και τα οφέλη της έρευνας για τον εγκέφαλο. Ενώνει τις προσπάθειες των συνεργαζόμενων οργανώσεων από όλο τον κόσμο σε μια εβδομάδα εορτασμού του εγκεφάλου, κάθε χρόνο στα μέσα Μαρτίου, όπως έχει διαμορφωθεί ως ιδέα από τον οργανισμό Dana Alliance for Brain, με κύριους εταίρους τις διεθνείς επιστημονικές εταιρείες Society for Neuroscience, the Federation of European Neuroscience Societies, και International Brain Research Organization, των οποίων είναι μέλος και η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες. H Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο υποστηρίζεται από Πανεπιστήμια, Σχολές Νευροεπιστημών, Εκδόσεις Νευροεπιστημών, Εθνικές Εταιρείες Νευροεπιστημών, καθώς και πολλές Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που ασχολούνται με νευροψυχιατρικές νόσους.

Στην εκδήλωση έγιναν παρουσιάσεις για θέματα σχετικά με τον εγκέφαλο από μαθητές του λυκείου κι έκθεση σχετικών καλλιτεχνικών και κατασκευαστικών έργων τους. Πραγματοποιήθηκαν επίσης ενημερώσεις και παρουσιάσεις από τους κκ. Σαλαμουρίδη Ιωάννη, Διευθυντή του 8ου ΓΕΛ, Καλύβα Κωνσταντίνα, Βιολόγο, Βλάχο Φίλιππο, Καθηγητή Π.Τ.Ε.Α. & Διευθυντή του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Νευροεπιστήμης και Αναπτυξιακών Διαταραχών και Νησιώτου Ιουλία, αφυπ. μέλος ΔΕΠ Π.Τ.Ε.Α.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα μέσα από την προβολή βίντεο και στοχευμένων διαλέξεων να έρθουν σε επαφή με θεματικές που αφορούν τη γεωγραφία του εγκεφάλου, την επίδραση της εμπειρίας στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο αλλά και με «συνταγές» αποτελεσματικής μάθησης. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την ιδιαίτερα ενεργό συμμετοχή των μαθητών του Λυκείου και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και την ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου σχετικά με τον εγκέφαλο και τις λειτουργίες του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.