«Μαθητικός Λόγος»: Η εφημερίδα των μαθητών του Ομίλου Δημοσιογραφίας του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Ν. Ιωνίας

Κυκλοφορεί το δεύτερο τεύχος με ποικίλα θέματα για σκέψη αλλά και ψυχαγωγία

Το δεύτερο τεύχος της μαθητικής εφημερίδας «Μαθητικός Λόγος» που δημιουργήθηκε από τους μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Ν. Ιωνίας μόλις κυκλοφόρησε και περιέχει πληθώρα ενδιαφερόντων θεμάτων, ενώ προβάλει τις σκέψεις , αλλά και τις ανησυχίες των μαθητών.

 

Στον πρόλογο της εφημερίδας τονίζεται ότι ο Όμιλος Δημοσιογραφίας αποσκοπεί στην εξοικείωση των μαθητών με τα είδη του δημοσιογραφικού λόγου, την ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα που τους ενδιαφέρουν και συνδέονται με τη σχολική ζωή και την τοπική κοινωνία. Επιδιώκει την ανάπτυξη δεξιοτήτων συνεργατικής μάθησης και επικοινωνίας.

Οι μαθητές- δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν με ποικίλα θέματα που τους αφορούν, αλλά και με ζητήματα που ασχολήθηκαν στον Όμιλο Δημοσιογραφίας. Γράφουν μεταξύ άλλων για τα κριτήρια που επιλέγουν οι μαθητές το επάγγελμα, που επιθυμούν να ακολουθήσουν στη ζωή τους, για την Ελλάδα και το brain drain, για τη φιλία και πότε αυτή είναι αληθινή ή ψεύτικη, για την αντιπαλότητα των γενεών. Παρουσιάζουν ακόμη την «έξυπνη» πόλη των Τρικάλων, τη Ζαγορά, γράφουν για την εγκληματικότητα και τις πηγές της, μεταφέρουν τη σκέψη τους μετά τη συνάντησή τους με το Σωματείο Μάγνητες Τυφλοί, ενώ προτείνουν βιβλία για διάβασμα, αλλά και ταινίες για πιο ξέγνοιαστες στιγμές. Φυσικά, δίνουν συμβουλές για τις διακοπές και δεν ξεχνούν την ψυχαγωγία περιλαμβάνοντας μία σελίδα με sudoku, γρίφους και κρυπτόλεκα.

Στη σχολική εφημερίδα του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Ν. Ιωνίας έγραψαν οι

Δαβιδοπούλου Αικατερίνη Γ1, Δαβιδοπούλου Ιωάννα Γ1, Ευθυμιοπούλου Ευγενία Γ1, Ζευγούλας Ανάργυρος- Άγγελος Α2, Κουτσογιάννη Ζωγραφιά Α2, Κουτσογιάννη Ευμορφία Γ3, Μαλαθούνη Ελένη- Αναστασία Γ3, Μανδώρα Χρυσούλα Γ3, Μοντανάρη Μαρία- Ευαγγελία Γ3, Παναγιώτης Γεώργιος Γ4, Τουρομανοπούλου Μαρία- Στυλιανή Γ5. Την προσπάθεια των παιδιών συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Κυριακή Προυσσαέως και Παναγιώτης Δάγλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.