«Μαζί για τον Βόλο»: Που είναι το έγγραφο της ΡΑΕ;

Ειδική συνεδρίαση με την στήριξη όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Ειδική συνεδρίαση για το έγγραφο της ΡΑΕ με την στήριξη όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αιτήθηκε η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» για το θέμα του LNG στον Παγασητικό. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση « Πού είναι το έγγραφο της ΡΑΕ; Ερώτημα που θα μπορούσε να αποτελέσει κεντρικό σημείο πλοκής σε αμερικάνικη κατασκοπική ταινία. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση η αναζήτηση του εγγράφου, αλλά για μετά τη δουλειά, για αναψυχή. Στη σκληρή πραγματικότητα, όμως, η δημοτική αρχή στα 9 χρόνια που διοικεί τον Δήμο έχει παίξει τέτοιου είδους παιχνίδια πολλές φορές, και κάθε φορά έχει τον τρόπο της να εκπλήσσει, αρνητικά βέβαια.

Εδώ και αρκετές μέρες περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το πού κατέληξε εκείνο το περιζήτητο έγγραφο-επιστολή της ΡΑΕ, με το οποίο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ζήτησε από τον Δήμο Βόλου (αλλά και από άλλους Δήμους της Μαγνησίας) να γνωμοδοτήσει για τη γεωγραφική θέση της επένδυσης.

Θα περίμενε κανείς μια καθαρή εξήγηση στο ερώτημα γιατί ένα έγγραφο με ημερομηνία 14/02/2023 «χάθηκε» και στο τελευταίο ΔΣ στις 20/02/2023 δεν υπήρχε ένα τέτοιο σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη. Για τον λόγο αυτό, στις 13/03/2023 η δημοτική μας κίνηση και ο επικεφαλής της Αποστολάκης Ιάσονας αιτήθηκαν επίσημα να πληροφορηθούν για την τύχη του εγγράφου, να λάβουν γνώση επ’ αυτού από τον Δήμο Βόλου (και όχι από όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα από άλλον Δήμο της περιοχής), καθώς και να πληροφορηθούν πότε ακριβώς έλαβε γνώση ο Δήμος για την επιστολή της ΡΑΕ.
Βέβαια, το θέμα δεν είναι απλά να εντοπιστεί και να προσκομιστεί το έγγραφο. Το πλέον ουσιώδες από πολιτική άποψη είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της Μαγνησίας να εκφέρει άποψη για την καταστροφική για τον Παγασητικό σχεδιαζόμενη επένδυση, ειδικά από τη στιγμή που ο σχεδιασμός της αφορά στα διοικητικά του όρια. Με άλλα λόγια, θα έπρεπε το θέμα να έρθει στο συμβούλιο προς συζήτηση.

Αυτές οι μεθοδεύσεις από την πλευρά του Δήμου δεν μπορεί να είναι απλά συνέπεια κακών και ατυχών χειρισμών και απ’ ό,τι φαίνεται η δημοτική αρχή δεν θέλει μια συνεδρίαση με αυτό το θέμα. Ως εκ τούτου, με πρωτοβουλία της κίνησής μας καλέσαμε ήδη της υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να αιτηθούμε από κοινού ειδική συνεδρίαση για το εν λόγω θέμα, κάτι το οποίο η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να πράξει εφόσον συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής μόνο η δημοτική παράταξη «Βόλος Έξυπνη Πόλη» έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Θεωρώντας ότι σε τέτοια θέματα που καθορίζουν το μέλλον της πόλης για τα επόμενα χρόνια ή και δεκαετίες θα έπρεπε να είναι κοινός τόπος το αυτονόητο, δηλαδή η κοινή πολιτική απόφαση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για την προστασία του περιβάλλοντος με σχετική αρνητική γνωμοδότηση του ΔΣ, ευελπιστούμε πως η μεγάλη εικόνα θα υπερκεράσει τη μικρή (με τις όποιες διαφορές).
Έστω και τώρα, με την προθεσμία της ΡΑΕ για γνωμοδότηση εκ μέρους του Δήμου να έχει παρέλθει με ευθύνη του τελευταίου, είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ξεκάθαρη αρνητική απόφαση για την επένδυση LNG από τον Δήμο. Ομόφωνα.

Οτιδήποτε λιγότερο είναι ένα ακόμα βήμα χωρίς επιστροφή για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της υγείας μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.