Μαζική η κινητοποίηση για την Πρωτομαγιά παρά τον βροχερό καιρό

Με συμμετοχή εργαζομένων, φορέων της αντιπεριφερειάχη και εκπροσώπων κομμάτων


Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή 24ωρη απεργία και στην κινητοποίηση που έγινε στον Βόλο προκειμένου η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς της.
Στον Βόλο, παρά τον βροχερό καιρό, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας με ομιλίες δυο εκπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και του προέδρου του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στον χώρο θυσίας των καπνεργατών στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).
Οι εργαζόμενοι έδωσαν μήνυμα ότι διεκδικούν αυξήσεις μισθών, συλλογικές συμβάσεις, ξεπάγωμα των τριετιών, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, ενέργεια και καύσιμα και αποζημίωση στο 100% των εργαζομένων πλημμυροπαθών.


Οι συγκεντρωμένοι κατέληξαν έξω από τα ΕΛΤΑ όπου κατέθεσαν στεφάνια αρχικά εkπρόσωποι σωματείων εργαζομένων, η αντιπεριφερειάχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.
Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και η εκδήλωση έκλεισε με τον ύμνο της Διεθνούς.
Στον χώρο της συγκέντρωσης υπήρχε τραπέζι της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για συγκέντρωση υπογραφών του ψηφίσματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις – οφειλές.

Σύμφωνα με στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου στην απεργία της Πρωτομαγιάς συμμετείχαν τρεις εργαζόμενες, σε σύνολο προσωπικού 941 ατόμων.

Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θανάσης Παπαδημόπουλος ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους και απεργούν, αυτή είναι η μόνη πραγματική δυναμική που δίνει στα Πρωτοβάθμια Σωματεία το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι μπροστάρηδες στους αγώνες, στις διεκδικήσεις και στην επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση.

Ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης Πρόεδρος Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Μαγνησίας και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΒ ότι οι εργαζόμενοι με την απεργιακή τους συγκέντρωση δηλώνουν ότι η 1η Μάη είναι ημέρα απεργίας δεν είναι ούτε αργία ούτε κινητή γιορτή όπως ήθελε η κυβέρνηση να τη μεταθέσει με τη δικαιολογία της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς λόγω των ημερών.
Όπως είπε, είναι η μέρα που όλοι οι εργαζόμενοι σηκώνουμε τις γροθιές μας ψηλά ακριβώς για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μπορούν να γίνουν πράξη για οκτάωρο, για να μπορούμε να ζούμε με τους μισθούς που παίρνουμε, είναι η μέρα που διαδηλώνουμε για να μην μετατραπεί η περιοχή μας σε ΝΑΤΟϊκή βάση όπως είναι στα σχέδιά τους και για το λιμάνι του Βόλου.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η κινητοποίηση ήταν συνέχιση των προηγούμενων στις 28 Φλεβάρη και 17 Απρίλη για να γίνουν πράξη όλα αυτά που διεκδικούμε οργανωμένα ισχυροποιώντας τα συνδικάτα μας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.