Μαζικότερη η συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα για το συλλαλητήριο του Σαββάτου κατά της καύσης RDF

Μαζικότερη σε σχέση με του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ ήταν η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ ακολούθησε πορεία από την Πλατεία Πανεπιστημίου προς τη Δημητριάδος και την αρχή της Ιάσονος με κατάληξη στο Ταχυδρομείο, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Κύριος ομιλητής ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου που είπε ότι η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διαρκή επίθεση, στα δικαιώματα, κατακτήσεις και το εισόδημά της.
«Απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η εργατική τάξη κερδισμένη, να ανακτήσει απώλειες και να μπορέσει να ζήσει καλύτερη ζωή, είναι η ανασύνταξη και η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαίο να δυναμώσει η ταξική οργάνωση και να δημιουργήσει ρήξη με ένα σύστημα που δημιουργεί φτώχεια και πολέμους.
Ο Κ. Στεργίου επισήμανε ότι η Πρωτομαγιά σήμερα βρίσκει το λαό μας αντιμέτωπο και με την επιθετικότητα της Τουρκίας και με γενικότερες πολεμικές εξελίξεις που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους ενός γενικευμένου πολέμου.
Το στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους ότι ο πόλεμός τους είναι η θυσία του λαού, όπως άλλωστε θυσιάζεται και στην ειρήνη τους.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο Παμβολιώτικο συλλαλητήριο του Σαββάτου για την απαγόρευση καύση RDF και SRF από την ΑΓΕΤ.

Στους συγκεντρωμένους απηύθυνε κάλεσμα για το συλλαλητήριο ενάντια στην καύση του RDF, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, το μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Χρυσούλα Τασολάμπρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.