Με 54% έκπτωση ο ανάδοχος της ανάπλασης Π. Λιμεναρχείου

Εγκρίθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή

Το πρακτικό ηλεκτρονικής αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών του διαγωνισμού του έργου «Ανάπλαση περιοχής Παλαιού Λιμεναρχείου, στα «Παλαιά» του Βόλου», ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος εννέα τεχνικές εταιρίες και ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρία EVOLVE ENGINEERING PROJECTS IKE με μέση έκπτωση 54,00% και συμβατικό ποσό 241.525,35 € (χωρίς Φ.Π.Α.). Η δαπάνη του έργου διαμορφώνεται στο ποσό των 299.491,43 € με ΦΠΑ.
Οι υπόλοιπες εταιρίες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό έδωσαν έκπτωση από 10 μέχρι και 47,11%, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο ανάπλασης της περιοχής αφορούν:
α) διαμόρφωση σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας των οδών Μητροπολίτη Γρηγορίου (από την Γρ. Λαμπράκη έως την οδό Πυράσσου), Μελούνας, Σαρανταπόρου (από την οδό Μητροπολίτη Γρηγορίου έως την οδό Φερρών) και
β) ανάπλαση υφιστάμενων πεζοδρομίων με πρόβλεψη οριζόντιας και κατακόρυφης προσβασιμότητας με επέκταση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Μητροπολίτη Γρηγορίου (από την οδό Σαρανταπόρου έως την οδό Γρ. Λαμπράκη), γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο, εκατέρωθεν της οδού Γρ. Λαμπράκη (από την οδό Μελούνας έως την οδό Μητροπολίτη Γρηγορίου), εκατέρωθεν της διάβασης στη Γρ. Λαμπράκη με Μητροπολίτη Γρηγορίου, εκατέρωθεν της οδού Παπακυριαζή, (από την οδό Αλμυρού έως την οδό Λήμνου) και εκατέρωθεν της οδού Αλμυρού, (από την οδό Παπακυριαζή έως την οδό Βοϊβης).

Η Οικονομική επιτροπή αποφάσισε την “Παραίτηση από τις προσφυγές κατά αποφάσεων της Τ.Δ.Ε. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου και κατά πρώην “Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΙΚΑ- ΕΤΑΜ σχετικών με την ασφαλιστική τακτοποίηση σχολικών φυλάκων”, καθώς, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, το θέμα έχει λυθεί νομοθετικά και οι ΟΤΑ είναι κατά νόμο υπόχρεοι στην καταβολή των εισφορών αι η τυχόν εκδίκαση των προσφυγών θα επιβαρύνει τον Δήμο με δικαστικά έξοδα, ενώ η όποια καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα στους σχολικούς φύλακες, ενόψει της συνταξιοδότησης αρκετών.

Επίσης, η επιτροπή κατάρτισε τους όρους της διακήρυξης του έργου προσθήκη κτιριακών εγκαταστάσεων στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Βόλου, που είναι προϋπολογισμού 300.000 € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.
Το έργο αφορά προσθήκη κατ’ έκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο υπάρχων καταφύγιο αδέσποτων ζώων, κατασκευή σηπτικής δεξαμενής οπλισμένου σκυροδέματος, απορροφητικής δεξαμενής από τσιμεντόλιθους και αντικατάσταση του γενικού ηλεκτρολογικού πίνακα.

Τέλος, εγκρίθηκαν η μελέτη και οι όροι διακήρυξης για την διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού, για την υπηρεσία «Εργασίες καθαρισμού Δημοτικών Οικοπέδων για πυροπροστασία στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου», ενδεικτικού προϋπολογισμού 24.862 € με τον ΦΠΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.