Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Πρότασης Ζωής

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών- 26η Ιουνίου- υλοποίησε το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», με πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη.

 

Ειδικότερα, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός», έγινε  προβολή της ταινίας «Four Good Days», αφιερωμένη στην ημέρα κατά των εξαρτήσεων. Προλόγισαν η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός», κ. Αδαμαντία Μουτσινά, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Πρότασης Ζωής», Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Ζερβός και η Επιστημονικά Υπεύθυνη, κ. Ζωή Γώγου. Στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός» θα προβληθούν συνολικά έξι προβολές ταινιών, ανά 15 ημέρες, έως τις 4 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στην αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου, στον Άγιο Ονούφριο.

Επιπλέον, την Παρασκευή 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση με τίτλο «Αυτό το παιδί» του Zoel Pommerat από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ΣκηνοΠαίκτες» σε σύμπραξη με τη θεατρική ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα», στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Κ.Π., κ. Ευθύμιος Ζιγγιρίδης.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό της «Πρότασης Ζωής».

Το Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής» συνεργάστηκε με χαρά με το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός», με την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ΣκηνοΠαίκτες» και τη θεατρική ομάδα «Θρυαλλίδα», καθώς τέτοιου είδους συναντήσεις με άξονα τον πολιτισμό εμπίπτουν στη φιλοσοφία της πρόληψης των εξαρτήσεων, καθώς ο κινηματογράφος και οι πολιτιστικές δράσεις μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των εξαρτήσεων καθώς ενημερώνουν, ευαισθητοποιούν, εκπαιδεύουν το κοινό και  προσφέρουν δημιουργικές και ευχάριστες εναλλακτικές διεξόδους που κρατούν τα άτομα απασχολημένα και μακριά από εξαρτητικές συμπεριφορές. Επιπλέον, δημιουργούν ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση και ενίσχυση των κοινωνικών δικτύων που μπορούν να λειτουργήσουν ως προστατευτικοί παράγοντες κατά των εξαρτήσεων.

Η ενασχόληση, άλλωστε, με την τέχνη και τον πολιτισμό μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία, την ποιότητα ζωής και την αυτοεκτίμηση, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα ανάπτυξης εξαρτητικών συμπεριφορών.

«Ευχαριστούμε πολύ για τις επιστολές με τις ευχές τους που μας απέστειλαν η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Ζέττα Μακρή, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, κος Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κος Σωκράτης Σαβελίδης.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας και Σποράδων με την παρουσία της εκπροσώπου, κας Βίκυς Αγγελίδη- Περιφερειακής Συμβούλου και Αντιπροέδρου της ΕΚΠΟΛ, τον Δήμο Βόλου με την παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Μουσείων, κας Έλενας Αντωνοπούλου και της Δημοτικής Συμβούλου της τοπικής κοινότητας Νέας Ιωνίας, κας Παπαδοπούλου Αναστασίας, τον πρώην Βουλευτή ΝΔ Μαγνησίας και πρώην Πρόεδρο της «Πρότασης Ζωής», κο Αθανάσιο Λιούπη, τον πρώτο Πρόεδρο του Δ.Σ. της «Πρότασης Ζωής», κο Λουλούδα Ιωάννη, καθώς επίσης και τις εκπροσώπους του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΘΑΥΜΑ που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων για την παρουσία τους, καθώς είναι πάντα στο πλευρό των πολιτών και πρόθυμοι να παρέμβουν.

Τέλος, ευχαριστούμε το κοινό για τη θερμή ανταπόκριση και τη συμμετοχή του, κάθε φορά, στις εκδηλώσεις μας», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πρότασης Ζωής.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.