Με στόχο θέσεις δουλειάς στο Βόλο το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ομοσπονδιών

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά

Με στόχο τη διασύνδεση των επιχειρήσεων και τις συνεργασίες, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και εοτο επόμενο βήμα τους, θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου το 1ο Αναπτυξιακό συνέδριο των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων της Θεσσαλίας και της Στ. Ελλάδας. Το συνέδριο είναι διήμερο, θα γίνει στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά, το Σάββατο θα γίνουν χαιρετισμοί και την Κυριακή συζήτηση με συμμετοχή των Διοικήσεων των Ομοσπονδιών.

Για τους στόχους του συνεδρίου έδωσε συνέντευξη Τύπου σήμερα η Διοίκηση της ΟΕΒΕ Μαγνησίας, τα μέλη της οποίας τόνισαν ότι ένα από τα πλέον σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι το γεγονός ότι προσπαθούν να αναπτύξουν την συνεργασία μεταξύ ξεχωριστών επαγγελματικών κλάδων. Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό του συνεδρίου, είναι ότι η πρόσκληση πολιτικών προσώπων, που παραμένει ερωτηματικό.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφων Πλαστάρας, χαρακτήρισε απαίτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τη συνεργασία, την εξωστρέφεια και τη δικτύωσή τους, επισημαίνοντας στο συνέδριο δεν θα γίνουν οι συνήθεις και «τετριμμένες» συζητήσεις για φορολογικά, ασφαλιστικά θέματα, τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά αντίθετα, θα επιδιωχθεί το επόμενο βήμα που θα πρέπει να κάνουν οι ΜΜΕ ώστε να αναπτυχθούν.

Το σχέδιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΓΣΒΕΕ, όπου, σύμφωνα με τον κ. Πλαστάρα, έτυχε ευρείας αποδοχής και μάλιστα υπάρχουν ήδη επαφές με ομοσπονδίες από την Κέρκυρα, τη Βόρεια και τη Νότια Ελλάδα, που θα παρακολουθήσουν το διήμερο συνέδριο διαδικτυακά και επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην διασύνδεση των επιχειρήσεων.

Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν θέματα όπως οι προοπτικές ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η συνεργασία με τις περιφέρειες κ.α., ενώ μακροπρόθεσμος στόχος, όπως ανέφερε ο ταμίας της ΟΕΒΕΜ, Γιάννης Φόβος, είναι να προωθηθεί η περιφερειακή ανάπτυξη.

Στην προβολή της περιοχής εστίασε την τοποθέτησή της η γραμματέας της; ΟΕΒΕΜ, Δώρα Καναβιτσά, που ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν για τους προσκεκλημένους καλάθια με τοπικά προϊόντα, οι συνοδοί των συνέδρων θα γνωρίσουν τις ομορφιές του Πηλίου, ενώ οι συμμετέχοντες κατά την αναχώρησή τους θα πάρουν ως δώρο έναν πίνακα από εικόνα της πόλης που αποτύπωσε φωτογραφικά η Ελένη Παπαθανασίου.

Ερωτηματικό η συμμετοχή πολιτών
Από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συνεδρίου, είναι το γεγονός ότι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν έχουν προσκληθεί πολιτικά πρόσωπα. «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εάν το μοντέλο του συνεδρίου ταιριάζει με την παρουσία των πολιτικών» ανέφερε ο κ. Πλαστάρας, που πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό είναι να επιτευχθεί η συνεργασία των επιχειρήσεων.
Εξάλλου, μεταξύ των ομοσπονδιών υπάρχει απόλυτη ομοφωνία και συμπόρευση, χωρίς πολιτικά και κομματικά στοιχεία, κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.