Με τις ψήφους της πλειοψηφίας η διαμόρφωση του προϋπολογισμού 2022

Ποσό 101.795,62 € συμμορφώθηκε μετά από υπόδειξη του Παρατηρητηρίου

Με την ψήφους μόνο των συμβούλων της πλειοψηφίας, το Δημοτικό Συμβούλιο διαμόρφωσε τον προϋπολογισμό του Δήμου Βόλου, έτους 2022, έπειτα από την ενσωμάτωση του σχεδίου προϋπολογισμού της απόφασης της οικονομικής επιτροπής στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΥΠΕΣ.
Σύμφωνα με την εισήγηση, το Παρατηρητήριο εξέφρασε τη Γνώμη του, σχετικά με το σχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου. Επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών παρείχε σχετικές οδηγίες. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η οποία επισυνάπτεται, το σχέδιο του Προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου, είναι ισοσκελισμένο και έχει τηρήσει τις οδηγίες της 55040/21-07-2021 ΚΥΑ σε όλα τα πεδία εκτός του Πεδίου Δ. Κριτήριο 11 – Έλεγχος Υποχρεώσεων ΠΟΕ/Α στο οποίο εμφανίζεται στον Π/Υ το ποσό του 1.579.115,47 € ενώ σύμφωνα με την ΚΥΑ θα έπρεπε να εμφανίζεται το ποσό των 1.680.911,09 €. Προκύπτει η διαφορά των 101.795,62 €, το οποίο προτείνεται για συμμόρφωση από το παρατηρητήριο.

Ο κ. Ριζόπουλος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από την μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στους Δήμους, θα υπάρξει για τον Βόλο αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 30%. Ο κ. Ριζόπουλος παρουσίασε τις επιπτώσεις από την μείωση κατά 50% των ΚΑΠ για του απαντήσει ο δήμαρχος αυτά που λέει τα έγραψε ο Περισσός…

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ τόνισε ότι στον προϋπολογισμό προβλέπονται 130 εκ. € για έργα και είναι αμφίβολο αν θα γίνουν τα μισά.

Για το θέμα ψήφισαν αρνητικά όλες οι παρατάξεις

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.