Μέχρι το 2023 παρατείνεται η δωρεά οικοπέδων στην Πυροσβεστική

Λόγω απράκτου πέντε ετών από το 2012

Απόφαση για παράταση στην πρόταση σύναψης δωρεάς δημοτικής έκτασης, για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, λόγω απράκτου πέντε ετών από το 2012 που είχε γίνει η πρώτη παραχώρηση.

Η παράταση κατά κυριότητα στην Πυροσβεστική οικοπέδου εμβαδού 1466 και 1625 τ.μ. αφορά πρόταση σύναψης σύμβασης προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2012 για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγασή της εντός πέντε ετών από την ημερομηνία αποδοχής της δωρεάν παραχώρησης από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας ζήτησε με αίτησή της, την παραχώρηση των ως άνω χώρων εκ μέρους του Δήμου Βόλου, προκειμένου να ανεγερθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου που θα καλύπτει τις ανάγκες των πυροσβεστών και των πολιτών.
«Για λόγους δημοσίου συμφέροντος και λόγω παρέλευσης απράκτου της οριζόμενης στην αριθμ. 20723/19-1-2012 Πρόταση συνάψεως σύμβασης δωρεάς δημοτικής έκτασης προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη-Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης-Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, προτείνεται η παράταση του αρχικά συμφωνηθέντος χρόνου στην προαναφερόμενη Πρόταση συνάψεως σύμβασης δωρεάς έως 31/12/2023 για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου», αναφέρεται στην εισήγηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη την κατανομή ποσού 412.829,83 € στις σχολικές επιτροπές του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με την επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών. Για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα δοθεί ποσό 235.313 € και για την Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 177.516,83 €.

Ακόμη, τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος 2020, για να ενταχθούν οι μελέτες πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Βόλου προϋπολογισμού 313.596 €€ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, η υλοποίηση μέτρων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες προϋπολογισμού 846.780 €, η προσθήκη κτιριακών εγκαταστάσεων στο καταφύγιο αδεσπότων ζώων του Δήμου προϋπολογισμού 300.000 ε με χρηματοδότηση από το «Φιλόδημος ΙΙ» και η μελέτη αποκατάστασης ζημιών από τη θεομηνία στη Δ.Ε. Μακρινίτσας προϋπολογισμού 10.000 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.