Ελεγχόμενη αλλά δύσκολη η κατάσταση από τις φωτιές προς Διμήνι και στον Δήμο Ρ. Φεραίου

Στην άκρη της Α’ ΒΙΠΕ και απέναντι από τη Χαλυβουργία

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για δύο φωτιές που ξέσπασαν με μικρή διαφορά ώρας στην άκρη της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, στην περιοχή Διμηνίου και απέναντι από τη Χαλυβουργία προς Βελεστίνο. Μετά τις 7.40 η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη αλλά δύσκολη.

Η φωτιά στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. ξέσπασε απέναντι από το Συνεταιριστικό ΚΤΕΟ και καίει ξερά χόρτα και πουρνάρια, ενώ η δεύτερη ξέσπασε στον λόφο απέναντι από τη Χαλυβουργία, πριν το Βελεστίνο, καίει πουρνάρια κυρίως και ήδη οι φλόγες πέρασαν στην πίσω πλευρά του λόφου.

Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στα δύο σημεία βρίσκονται δεκάδες πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, όπως αεροσκάφη air tractor και ένα ελικόπτερο. Επίσης στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος πυροσβέστες και οχήματα γειτονικών νομών της Μαγνησίας.

Ακόμη, μια υδροφόρα, ένα jcb και ένας φορτωτής βρίσκονται στο σημείο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς έναντι της Χαλυβουργίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Σε ανάρτηση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου αναφέρεται ότι κατασβέστηκε η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο από την Πυροσβεστική υπηρεσία και την συνδρομή μηχανημάτων της πολιτικής προστασίας τού Δήμου και της περιφέρειας, ενώ δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για τυχόν αναζωπύρωση !
Στην περιοχή βρέθηκαν η πρόεδρος της τοπ. κοινοτητας Γκουρίτσα Ράνια ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παλληκάρης Δημ., η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Κολυνδρίνη Δωροθέα και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Β. Νταφοπούλου

Σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Twitter:
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πετρομάγουλο Διμηνίου του δήμου Βόλου, Μαγνησίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σκαφίδες του δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.