Μετατροπή της ΔΕΥΑΜΒ σε Δημοτική Επιχείρηση θα ξαναφέρει η Δημοτική Αρχή

Με αφορμή νόμο για οφειλές των ΟΤΑ προς τρίτους

Την πρόθεσή του να φέρει ξανά θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για μετατροπή της ΔΕΥΑΜΒ σε Δημοτική Επιχείρηση, γνωστοποίησε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Αχ. Μπέος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Νόμος που ψηφίστηκε αναφέρει ότι όταν υπάρχουν οφειλές των ΟΤΑ προς τρίτους, δεν δύναται να πειραχτούν οι λογαριασμοί των Δήμων.
Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο Νόμος δεν αναφέρεται μόνο στη μισθοδοσία αλλά και για ειδικούς λογαριασμούς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι ΟΤΑ δεν είναι δημοτική επιχείρηση, αλλά Ανώνυμη Εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου.

Ο Αχ. Μπέος. αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και στις εκκρεμότητες του Δήμου γενικά με τη ΔΕΥΑΜΒ, στους εργαζόμενους και στις τυχόν αντιρρήσεις που λογικά είπε ότι θα έχουν, λόγω των αντίθετων συμφερόντων με τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου, διευκρινίζοντας ότι οι οφειλές προς τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ αποπληρώνονται σιγά σιγά.

“Ας κάνουμε τη ΔΕΥΑΜΒ δημοτική επιχείρηση για να μην έχουμε αυτούς τους απατεώνες που βρήκαν τρόπο με λάθη και παραλείψεις και εκμεταλλεύτηκαν αδράνειες και σκοπιμότητες και μιλάω για την ΕΡΓΗΛ. Έχουμε θέμα με την ΕΡΓΗΛ. Δεν μπήκε κανείς στην ουσία. Δίνουμε μεγάλο αγώνα για να προστατέψουμε τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. Ελάτε να πάρετε αντρική θέση για να γλιτώσουμε. Αν την κάνουμε δημοτική επιχείρηση, δεν θα μπορούν να τα πάρουν αυτά τα χρήματα και θα έχουμε πολλά οφέλη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.