Μέτρα προστασίας από τη πανδημία και ενίσχυση ανέργων και εργαζομένων ζητά η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

Μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού ζητά η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου, καθώς και οικονομική ενίσχυση των ανέργων και όλων των εργαζομένων.
Σύμφωνα με τη Λέσχη κανείς δεν μιλάει στο Βόλο για τις τρεις τουλάχιστον επιβεβαιωμένες βιομηχανικές μονάδες στις όποιες από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί επιβεβαιωμένα κρούσματα, ούτε για τα σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας που εμφανίστηκαν κρούσματα στην πόλη του Βόλου και για τις επιχειρήσεις “take away” που οι εργαζόμενοι τους νοσούν.

Η Λέσχη αναφέρει ότι δεν θέλει να σπείρει τον πανικό, αλλά να συμβάλλει στην αγωνιστική προσπάθεια να κατακτηθούν τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη του συστήματος της δημόσιας υγείας, να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στους χώρους παραγωγής και κυρίως να μπλοκαριστεί η αντεργατική καταιγίδα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας έναν ακραίο αυταρχισμό εργαλειοποιώντας την πανδημία.

«Για να ζήσουμε δε θα κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα κοινωνικά και εργατικά μας δικαιώματα, ούτε στα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να καταγγέλλει άμεσα και δημόσια τόσο ζητήματα που αφορούν την εξάπλωση του ιού σε χώρους εργασίας, όσο και τη καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων με πρόφαση τις έκτακτες ανάγκες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και την προβάλουμε με κάθε μέσο και τρόπο, για να κερδίσει η ζωή στο άρρωστο σύστημα του κέρδους», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η Λέσχη ζητά να δοθούν λεφτά για τη Δημόσια Υγεία, να σπάσουν οι συμφωνίες με την ΕΕ για το χρέος, να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και να δημιουργηθούν νέα, να γίνουν προσλήψεις γιατρών και άλλου προσωπικού, να επιταχθούν και να ενταχθούν στο δημόσια σύστημα υγείας ιδιωτικές μονάδες υγείας, να διατεθούν δωρεάν μέσα είδη ατομικής προστασίας σε όλο τον πληθυσμό.

Επίσης ζητά να μη γίνει καμία καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, να ανασταλούν οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες και ΔΕΚΟ για μισθωτούς, ανέργους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού. Πάγωμα ενοικίων, κατάργηση εξώσεων, να διατηρηθούν όλες οι παροχές κοινωνικής μέριμνας όπως η σίτιση των μαθητών/νήπιων που λάμβαναν σχολικά γεύματα και να κλείσουν τα hot-spot φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες, με εξασφάλιση αξιοπρεπών όρων υγιεινής διαβίωσης και ιατρικής φροντίδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.