Mια Βολιώτισσα εξηγεί τι σημαίνει εναλλακτική μορφή συγκατοίκησης (βίντεο)

Η συνεταιριστική κατοικία έρχεται να ανατρέψει την ελληνική νοοτροπία περί ιδιοκτησίας, δίνοντας λύση στο θέμα της στέγης, με την κατοικία να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπορικό προϊόν.

Σε μία πολυκατοικία, υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Στην περίπτωση όμως που αναλαμβάνει ένας συλλογικός φορέας, έχουμε τον φορέα στον οποίο ανήκει το ακίνητο συλλογικά, τον συνεταιρισμό. Όσοι συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα είναι μέλη του, πληρώνοντας ένα ενοίκιο και κατέχοντας μία μερίδα στον συνεταιρισμό, δεν κατέχουν όμως κανένα κομμάτι του κτηρίου, εξήγησε στην ΕΡΤ3 η αρχιτεκτόνισσα κα Θεοδώρου. Σε αυτό το μοντέλο, είπε, υπάρχουν πολλές διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης, ωστόσο, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη δυσκολίες.

Η Βολιώτισσα Μαρία Καραγιάννη, μέλος COHAB ATHENS – Μεταδιδακτορική ερευνήτρια τμήμα αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π, τόνισε ότι στην ουσία πρόκειται για μία διαφορετική σχέση με την ιδιοκτησία, θέλοντας να εξασφαλίσει το πολυπόθητο κεραμίδι πάνω από το κεφάλι αλλά με συλλογικό τρόπο.

Δείτε το βίντεο:



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.