Μικρή συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στον Βόλο

Μικρή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, σήμερα στον Βόλο, όπου εμφανίστηκαν και κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και της Νέας Αριστεράς, που περιοδεύουν ενόψει των ευρωεκλογών.
Παρόλο που τα αιτήματα αφορούν την ακρίβεια και είναι σημαντικά για την επιβίωση των εργαζομένων, η ανταπόκριση στην συμμετοχή στην απεργία ήταν πολύ μικρή, καθώς οι εργαζόμενοι προτίμησαν να εργαστούν.

Ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι είναι κοινός στόχος η ακρίβεια και ο πρωθυπουργός μετά από χρόνια αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα ακρίβειας που δεν λύνεται με επιστολές, όπως και με τα διαφόρων ειδών καλάθια.
«Οι εργαζόμενοι και όλοι οι πολίτες, αντιλαμβάνονται καθημερινά ότι μπαίνοντας σε ένα σούπερ μάρκετ ή γενικότερα στην αγορά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, διότι συνεχώς οι αυξήσεις είναι η μια μετά την άλλη. Ως εργαζόμενοι βάζουμε το θέμα της ακρίβειας, των μισθών, καθώς οι αυξήσεις που δόθηκαν είναι ελάχιστες 35-40 €/μήνα μετά από 1 χρόνια που έχουν χαθεί πάνω από 200 και 300 €. Επίσης ζητάμε την επιστροφή των δώρων και ένα μεγάλο κομμάτι είναι η στελέχωση των υπηρεσιών», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Όπως είπε δεν θέλουμε ένα αποδυναμωμένο Δημόσιο, το οποίο να έχει εκχωρηθεί σε εργολάβους και σε ιδιώτες και να είναι απρόσιτο προς τους πολίτες.

Για τη μικρή συμμετοχή στην απεργία, ο πρόεδρος τόνισε ότι οι απεργίες είναι επαναλαμβανόμενες, στην κινητοποίηση δεν βρέθηκε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα έπρεπε, δεν παύουν όμως να υφίστανται και οι ίδιοι τα προβλήματα όπως και η υπόλοιπη κοινωνία.

Ο Απόστολος Μούσιος πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στις κινητοποιήσεις προβληματίζει το τελευταίο διάστημα, που η ΑΔΕΔΥ παρεμβαίνει ολιστικά σε όλα τα προβλήματα του δημοσίου τομέα, που αφορούν στην οικονομική αναβάθμιση των δημοσίων υπαλλήλων, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών και ταυτόχρονα θα συνεχίσει να κάνει παρεμβάσεις για α αποκτήσει η χώρα μας, μια σύγχρονη, ποιοτική και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση.
Επίσης ζήτησε για να αντιμετωπιστούν ο πληθωρισμός και η ακρίβεια οριζόντια αύξηση 10% σε όλους τους μισθούς, να επανέλθουν τα δώρα, το αφορολόγητο των 12.000 € και να γίνει διάλογος για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η Εύη Καρυδάκη, αντιπρόεδρος του ΝΤ Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι το διακύβευμα της κινητοποίησης είναι τι γίνεται με τις πολεμικές συγκρούσεις, μέχρι τα αιτήματα για αυξήσεις μισθών, η φοροληστεία, η διαχείριση των νερών, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Όπως είπε οι εργαζόμενοι είναι περισσότεροι από τις κυβερνήσεις και της δημοτικές αρχές, έχουν τη δύναμη και μπορούν να επιβάλουν αυτό που αρμόζει στη ζωή τους για να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.