Μίλησαν για τον τόπο τους οι μαθητές του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου

Στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο στην Πάτρα

«Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» ήταν το θέμα του 2ο Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου που διεξήχθη στην Πάτρα από τις 17 ως τις 20 Απριλίου, με πρωτοβουλία του Πειραματικού ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δυο ομάδες 14 μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου των ομίλων Δημοσογραφίας και Θεάτρου του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου και η Διευθύντρια με μια καθηγήτρια, μετέβησαν στην Πάτρα το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και εκπροσώπησαν το Σχολείο στο εν λόγω Συνέδριο, όπου παρουσίασαν δυο εργασίες, τις οποίες εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της Σχολικής χρονιάς 2023-2024.

Το πρώτο θέμα αφορούσε τον Παπαδιαμάντη και τις φυσιολατρικές διαδρομές του γενέθλιου τόπου του και το δεύτερο τον Βόλο του χθες και του σήμερα. Η πρώτη εισήγηση έγινε από τη Διευθύντρια κ. Σοφία Κανταράκη και η δεύτερη από τη φιλόλογο κ. Νάντια Γιωτάκου.

Οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίηση και τη χαρά τους για τη σημαντική αυτή εμπειρία που έζησαν και μοιράστηκαν τόσες πληροφορίες για τον τόπο τους με συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η συμμετοχή σχολικών μονάδων στο Δίκτυο ενισχύει τους μεταξύ τους δεσμούς, εντείνει την εξωστρέφεια των σχολείων, αναδεικνύει δεξιότητες και ταλέντα των μαθητών, καλλιεργεί τον κριτικό και κοινωνικό εγγραμματισμό τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.