Μήνυμα ανθρωπιάς μέσω της αιμοδοσίας έδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Αιμοδότησαν η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολινδρύνη και περιφερειακοί σύμβουλοι

Το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας έδωσε σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας καθώς αιμοδότησαν στην κινητή μονάδα αιμοδοσιας που βρισκόταν στο πεοαύλιο του Διοικητηρίου, τόσο η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρύνη, τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι κάθε εξάμηνο οργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία στην Περιφερειακή Ενότητα, ωστόσο σήμερα η αιμοδοσία είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ και αυτό έχει την αξία του, τη δεδομένη στιγμή, καθώς αποτελεί μήνυμα ελπίδας και αλληλοϋποστήριξης αλλά και ένα μήνυμα ανθρωπιάς.
«Τη στιγμή που ο κόσμος βάλλεται από μια πανδημία, το να προστρέξει ένα παιδί 20 ετών στις 9 το πρωί για να δώσει αίμα και να περιμένει ευλαβικά τη σειρά του, έχει μοναδική αξία και σημασία. Αυτό που μένει πέρα από τα δέκα λεπτά της αξιοποίησης του χρόνου μας για να σώσουμε μια ζωή είναι η μεταλαμπάδευση ενός μηνύματος ανθρωπιάς. Όταν νιώσουμε τον κίνδυνο, βγαίνει από μέσα μας αυτό το φιλότιμο και η ανθρωπιά που μας διακατέχει και αυτό πρέπει να είναι το βασικό μας μήνυμα», δήλωσε η κα Κολυνδρίνη.

Η αντιπεριφερειάχης έδωσε αίμα, όπως και περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες και εκτιμάται ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από 20 μονάδες αίματος για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Η γιατρός βιοπαθολόγος του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου Εύα Κουτσιμπάνα, δήλωσε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κόσμου τον τελευταίο καιρό, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση.
Σύμφωνα με τη γιατρό, αυτός που θα πάει να αιμοδοτήσει θα πρέπει να είναι υγιής και να μην έχει έρθει σε επαφή με περιβάλλον όπου υπάρχουν ασθενείς τον τελευταίο μήνα, γιατί καλό είναι να προστατευτούν οι γιατροί και οι υπόλοιποι.
Η κα Κουτσιμπάνα είπε ότι και οι τρεις γιατροί του Τμήματος Αιμοδοσίας κάνουν καθημερινό αγώνα για να βοηθήσουν τον κόσμο όσο μπορούν, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση των αποθεμάτων σε αίμα είναι ικανοποιητική, διότι έχουν μειωθεί τα τροχαία ατυχήματα και τα προγραμματισμένα μη επείγοντα χειρουργεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.