Ν. Πήλιο: Μηνυτήρια αναφορά του Μιλτ. Παπαδημητρίου κατά του δημάρχου για τους δρόμους

Καταγγέλλει κατασκευή δρόμων χωρίς αναθέσεις σε εργολάβους

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή για τον τόπο μας» και υποψήφιος δήμαρχος Ν. Πηλίου Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, κατά του δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού, για τον τρόπο κατασκευής των δρόμων, οι οποίοι κατέρρευσαν μετά την θεομηνία Daniel και των δρόμων που είχαν ήδη υποστεί ζημίες.

Σε δήλωσή του ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι η μηνυτήρια αναφορά του συνδυασμού, αφορά δρόμους που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία Daniel και είχαν κατασκευαστεί μετά από δημόσια διαδικασία με ανάθεση στην ΙΝΤΕΡΚΑΤ, αλλά και το σύνολο τμημάτων δρόμων που υπέστησαν φθορές πριν την θεομηνία και διαστρώθηκαν με άσφαλτο, χωρίς να υπάρχουν εγκεκριμένες εργολαβίες, παρά μόνο συμβάσεις προμήθειας υλικών και ασφάλτου.
Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι για να κατασκευαστεί ένα έργο απαιτούνται μελέτες και ο Δήμος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προβαίνει σε προμήθεια ασφάλτου ύψους 2 εκ. € και με το σύστημα της αυτεπιστασίας όταν δεν έχει τα κατάλληλα μηχανήματα και το προσωπικό για να προβεί με ιδία μέσα στην κατασκευή των δρόμων.

«Οι δρόμοι αυτοί κατέρρευσαν και λόγω του ότι δεν είχαν τάφρους και πρόβλεψη για όμβρια, προκάλεσαν καταστροφή και σε άλλες ιδιοκτησίες όπως στον Αμποβό, όπου έγνε και ασφατόστρωση ρεμάτων», ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.

Επίσης ανέφερε ότι στην αναφορά τίθεται το ζήτημα πως είναι δυνατόν από το «Ελλάδα 2.0» να εγκρίνεται προμήθεια 1,5 εκ. € ασφάλτου με ερωτήματα τι τεχνικό δελτίο και ιδία μέσα του Δήμου υποβλήθηκαν, ώστε να δικαιολογήσουν ότι μπορεί να κάνει με αυτεπιστασία τους δρόμους.

Ο κ. Παπαδημητρίου, που συνοδευόταν από τον νομικό σύμβουλο κ. Βαγγέλη Ζαχαρόπουλου είπε ότι η εργολαβία της ΙΝΤΕΡΚΑΤ αφορά 25 δρόμους, όπως Λαύκος – Μικρό και Κάλαμος – Λεφόκαστρο, οι οποίοι πριν την κακοκαιρία ακόμη έφευγε η άσφαλτος, περνούσαν μυρμήγκια και φύτρωναν χόρτα, που σημαίνει ότι δεν ήταν ποιοτικά έργα και πιθανόν ήταν κακής ποιότητας.
Για τους άλλους δρόμους, που ασφαλτοστρώθηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2023, όπως ο δρόμος προς το κοιμητήριο Αργαλαστής, στα Κ. Νερά, στην Κορώπη, στην παραλία της Κ. Γατζέας, προς Συκή, στον Αμποβό, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι δεν υπάρχουν αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για ανάθεση σε εργολάβο και έγιναν ε την προμήθεια της ασφάλτου από τον Δήμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.