«Να τιμωρηθεί η κυβέρνηση με ψήφο στη Νέα Αριστερά»

Ζήτησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γαβρ. Σακελλαρίδης και Νικ. Μυλόπουλος

Να τιμωρήσει την κυβέρνηση της ΝΔ με ψήφο στη Νέα Αριστερά, ζήτησαν από τους πολίτες στις Ευρωεκλογές οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Νικήτας Μυλόπουλος, που κάνουν περιοδεία στη Μαγνησία και παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος στον Βόλο. Οι υποψήφιοι χαρακτήρισαν τη ΝΔ για αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης για το τι συμβαίνει στον κόσμο, αδιαφάνεια και υπεύθυνη για τραγωδίες και σκάνδαλα, και ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν τη Νέα Αριστερά για να είναι κοινωνικά χρήσιμη κοινωνική και καταλυτική δύναμη την επόμενη ημέρα.

Η συνέντευξη έγινε παρουσία του γραμματέα του κόμματος στη Μαγνησία Άκη Καλαμαρά. Ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε από την περιοδεία προκύπτει ότι οι πολίτες δείχνουν ενδιαφέρον για τη Νέα Αριστερά και όσο περνά ο καιρός ριζώνει στην κοινωνία και περνά το μήνυμά της.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής δήλωσε αισιόδοξος ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου, η Νέα Αριστερά θα είναι η ευχάριστη έκπληξη και στόχος είναι όχι απλά να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή, αλλά να έχει ισχυρή καταγραφή για να είναι κοινωνικά χρήσιμη κοινωνική και καταλυτική δύναμη την επόμενη ημέρα.
«Οι ευρωεκλογές είναι μια πολύ κρίσιμη μάχη. θεωρούμε ότι πρέπει να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ζητά μια ενίσχυση ποσοστών για να προχωρήσεις το μεταρρυθμιστικό της έργο. Εμείς απαντάμε ότι δεν πρέπει να στηριχθούν επειδή με νωπή εντολή από καλοκαίρι έχουμε δει ότι τα αποτελέσματα αυτής της εντολής είναι αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης για το τι συμβαίνει στον κόσμο, ο μισθός τελειώνει πριν το μήνα, αδιαφάνεια όπως και τραγωδίες στα Τέμπη και το σκάνδαλο με τις υποκλοπές. Πρέπει να τιμωρηθεί η πολιτική αυτή που διαλύει τα πάντα», ανέφερε ο κ. Σακαλλερίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κρίσιμο είναι να προκύψει μια πολιτική διέξοδος στο τέλμα που βιώνουμε σήμερα, όπου μια προοδευτική αντιπολίτευση είναι απαξιωμένη και δεν μπορεί να παίξει ανταγωνιστικό ρόλο. Η Νέα Αριστερά, έρχεται να καλύψει από το πολιτικό κενό. Να ξαναβρούμε το νήμα χαμένης της ελπίδας και να το συνδέσουμε με πραγματικές προσδοκίες πολιτών.

Ακόμη ανέφερε ότι οι Ευρωεκλογές είναι σημαντικές, γιατί οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου καθορίζουν την καθημερινότητά μας και τα επόμενα χρόνια οι αποφάσεις θα είναι με μεγάλα ζητήματα όπως η πράσινη μετάβαση με αντιμετώπιση κλιματικής κρίσης αλλά και αλλαγές σε όλα τα οικονομικά και παραγωγής και διανομής. Οι απαντήσεις που θα δοθούν αν θα έχουν χαρακτήρα νεοφιλελεύθερο είναι μια απόφαση που θα πάρει ο ελληνικός λαός. Εμείς ζητάει ενίσχυση της Νέας Αριστεράς, επισήμανε, σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία με πολέμους σε Ουκρανία και Ισραήλ, η Ευρώπη πρέπει να μην μετατραπεί σε γεράκι πολέμου.

Ο Νικήτας Μυλόπουλος, καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Π.Θ. αναφέρθηκε στις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε το νερό στη Θεσσαλία, και ήδη σχεδιάζει την υφαρπαγή γης από fund που θα αγοράσει εκτάσεις για συμβολαιακή γεωργία με σούπερ μάρκετ και μονοκαλλιέργειες και οι αγρότες θα γίνουν κολίγοι στα χωράφια τους.
«Εμείς το προβάλλουμε πολύ παντού, πρέπει να αντιδράσουμε. Γίνεται μια καθαρή κερδοσκοπία στον πόνο των ανθρώπων. Ο Βόλος πνίγηκε και ως πόλη, η αντιπλημμυρική οχύρωση είναι και εδώ απούσα, ενώ το μέλλον του τόπου και ολόκληρης της χώρας είναι ζοφερό» ανέφερε.
Ο κ. Μυλόπουλος ζήτησε ενισχυμένη Νέα Αριστερά στην Ευρωβουλή και στο ελληνικό κοινοβούλιο, που είναι από τους ελάχιστους τρόπους αντίδρασης και να ακουστεί η φωνή των πολιτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.