Νέα απαξίωση του σιδηρόδρομου Βόλου

Δεν περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και συντήρηση υποδομών η περιοχή

Νέα απαξίωση του σιδηρόδρομου Βόλου, διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, που αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι σε μια ακόμη πρόταση του ΟΣΕ για νέο Οργανόγραμμα, στην Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, σχεδιασμού και Συντήρησης υποδομών και δικτύων δεν περιλαμβάνεται:
α) στην υπηρεσία γραμμής, το Τμήμα γραμμής Βόλου και
β) στην Διεύθυνση κυκλοφορίας, το τμήμα επιθεώρησης Βόλου.
«Με δεδομένο την διαρκή απαξίωση του σιδηροδρόμου στην περιοχή μας, εάν ισχύσει και εφαρμοστεί η πρόταση θα σημάνει την πλήρη υποβάθμιση του», τονίζει ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι ο ΟΣΕ δεν ενδιαφέρεται και δεν περιλαμβάνει στα σχέδιά του την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του στην περιοχή μας, ενώ στο παρελθόν τα συγκεκριμένα τμήματα είχαν υποβιβαστεί σε τομείς και είχαν υπαχθεί στην Λάρισα το 2013, αλλά κρίθηκε αναγκαία η επανασύστασή τους το 2016.

«Είναι απορίας άξιο και ακατανόητο ότι από τα υπάρχοντα σήμερα σε λειτουργία τμήματα πανελλαδικά, προτείνεται η κατάργηση μόνο των τμημάτων του Βόλου. Προσπαθούμε μονίμως να αποτρέψουμε τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς τους και να αποφύγουμε την σιδηροδρομική απομόνωση», αναφέρουν οι σιδηροδρομικοί.

Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών καλεί τους αρμόδιους φορείς, τους τοπικούς παράγοντες, τους θεσμούς, τους εμπλεκόμενους, καθώς και όσους νοιάζονται για το τρένο, να πάρουν θέση στο ζήτημα για το καλό του τόπου και της περιοχής μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.