Νοσοκομειακοί γιατροί: «Αρνούμαστε να λασπολογήσουμε και δεν κάνουμε τη νύχτα μέρα»

Απαντούν σε δηλώσεις του πρώην προέδρου Ν. Χαυτούρα

Το γεγονός ότι η νυν διοίκηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας αρνείται να λασπολογήσει και να κάνει τη νύχτα μέρα για να καπηλευτεί την προσπάθεια που γίνεται και ότι το Νοσοκομείο του Βόλου προχωράει μπροστά, ενοχλεί κάποιους και αποκλειστικός σκοπό της είναι η βελτίωση των συνθηκών υγείας στη Μαγνησία, τονίζει σε απάντηση των δηλώσεων του πρώην προέδρου της Ένωσης Νίκου Χαυτούρα.

Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν σε αβάσιμα σχόλια, κρίνεται αναγκαίο να αποκατασταθεί τόσο η αλήθεια, όσο και η επαφή με την κοινή λογική, τονίζει η ΕΙΝΚΥΜ που αναφέρει ότι το προηγούμενο προεδρείο του συλλόγου Νοσοκομειακών ιατρών και ιατρών κέντρων υγείας Μαγνησίας δεν είχε αποστείλει ή κοινοποιήσει τα τελευταία δύο και πλέον έτη της θητείας του ούτε ένα έγγραφο προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ή προς το Υπουργείο Υγείας ζητώντας την πρόσληψη έστω και μίας νοσηλεύτριας, έστω και ενός ιατρού. Ακόμη αναφέρει ότι ο προηγούμενος πρόεδρος δεν έχει διαθέσει ούτε μία ώρα συνολικά για να παραστεί στο διοικητικό συμβούλιο, τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια ώστε να ενημερώσει, να διεκδικήσει και να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης των τμημάτων.

«Σε αντίθεση με άλλους, εμείς δεν επιδιώκουμε την προσωπική μας προβολή. Δεν ζητήσαμε, ούτε και ζητάμε από κανένα κόμμα να μας κάνει υποψήφιους ή να μας στηρίξει πολιτικά. Δεν έχουμε λοιπόν καμία ακάλυπτη πολιτική επιταγή να υπηρετήσουμε. Τα τελευταία τρία χρόνια σχεδόν, που άλλοι αρέσκονταν απλά να είναι στα ΜΜΕ, καταφέραμε με συνεχή παρουσία και διεκδίκηση τη βελτίωση των συνθηκών στο Νοσοκομείο του Βόλου. Για την αποκατάσταση της αλήθειας να θυμίσουμε ότι το αντίστοιχο διάστημα που είμαστε στο ΔΣ του νοσοκομείου και στο προεδρείο της ΕΙΝΚΥΜ, έχουν προσληφθεί 27, ενώ έχουν αποχωρήσει 11 συνάδελφοι ιατροί. Τους προσεχείς μήνες θα φύγουν 3 συνάδελφοι, ενώ τη στιγμή που μιλάμε είναι ήδη σε διαδικασία κρίσης και/ ή τοποθέτησης άλλες 10 -15 μόνιμες θέσεις ιατρών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, το δικαίωμα της απόφασης για συμμετοχή ή όχι στις απεργίες είναι ιερό για κάθε εργαζόμενο. Όμως ο σκοπός της απεργίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η ταλαιπωρία των ευαίσθητων ομάδων ασθενών και των συμπολιτών μας. Όπως αναφέρει, δεν είναι λογικό να λένε κάποιοι ότι αποκρύπτουμε την πανελλαδική απεργία και άρα οδηγούμε στη μη συμμετοχή των άλλων. Πολύ περισσότερο δε, όταν μέχρι και την προηγούμενη μέρα δόθηκαν συνεντεύξεις στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες γνωστοποιώντας τα αιτήματα μας. Είπαμε όμως, ο δικός μας σκοπός δεν είναι ούτε η αυτοπροβολή, ούτε η χρήση της λασπολογίας, ούτε η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Επιθυμούμε την ενημέρωση των συμπολιτών μας, όχι την ταλαιπωρία τους. «Η παλαιοκομματική αντίληψη, να ταλαιπωρηθούν οι άλλοι για να κατανοήσουν τα προβλήματα μας, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μας βρίσκει όλους αντίθετους», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προσθέτει ότι τα προηγούμενα 2 και πλέον έτη, οι νοσοκομειακοί ιατροί που συμμετείχαν σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση, δεν ξεπερνούσαν σε αριθμό τα δάκτυλα ενός χεριού, μαζί με τον πρώην πρόεδρο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, εντύπωση προκαλεί ότι κάποιοι δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον και αδικαιολόγητα μεγάλη ανησυχία για την κάλυψη κάποιων από τις μόνιμες θέσεις. «Αντιθέτως, εμείς χαρήκαμε μόλις ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τα αυξημένα προσόντα των συναδέλφων που διεκδικούν τις θέσεις. Βέβαια εμάς μας ενδιαφέρει η βελτίωση του Νοσοκομείου. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τους συναδέλφους που έχουν εξαιρετικά βιογραφικά και πρόκειται, καλώς εχόντων των πραγμάτων να αποτελέσουν εξαιρετική προσθήκη στη φαρέτρα του Νοσοκομείου. Ο δικός μας στόχος είναι η συνεχής βελτίωση των παροχών υγείας και κανένας άλλος», αναφέρουν.

«Οι πικραμένοι παλαιοκομματικοί συνδικαλιστές πρέπει κάποτε να κατανοήσουν ότι οι διεκδικήσεις δεν γίνονται αποκλειστικά στα ΜΜΕ. Πρώτα πρέπει κάποιος να στρωθεί στη δουλειά προσπαθώντας να βρει λύσεις, πρέπει να διεκδικήσει αληθινά, όχι στα κανάλια. Φυσικά μετά μπορεί να ακολουθεί και η δημοσιοποίηση. Δεν μπορεί όμως να περιμένουν κάποιοι ότι με τη λασπολογία και την παραποίηση της αλήθειας θα προχωρήσουν σε αυτή τη χώρα. Η συνεχής αναζήτηση της δημοσιότητας κρούοντας ανοικτές θύρες και λασπολογώντας, με μοναδικό σκοπό την προσωπική προβολή, δεν έχει θέση στο μέλλον της δημόσιας υγείας», σημειώνουν οι γιατροί.

Η ΕΙΚΝΥΜ υπογραμμίζει ότι η δημόσια υγεία έχει ανάγκη από τους ανθρώπους εκείνους που μπορούν να συνεργαστούν, έχει ανάγκη από τους ανθρώπους εκείνους που εργάζονται χωρίς ιδιοτέλεια και ο τόπος έχει ανάγκη από ανθρώπους που έχουν όραμα και παλεύουν για την υλοποίηση του.

«Σε αντίθεση με άλλους, αρνούμαστε να λασπολογήσουμε για να φανούμε εμείς καλοί. Δεν προσπαθούμε να κάνουμε τη νύχτα μέρα για να καπηλευτούμε τη προσπάθεια που γίνεται. Το Νοσοκομείο του Βόλου προχωράει μπροστά και αυτό φυσικά και θα ενοχλεί κάποιους. Είμαστε εδώ και δεν δειλιάζουμε απέναντι σε κανένα. Αποκλειστικός σκοπός μας είναι η βελτίωση των συνθηκών υγείας στη Μαγνησία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.