Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων για τις εξελίξεις στη Ν. Ανατολή

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία του, μετά την επίθεση του Ιράν με Drones και Πυραύλους, ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στο Ιρανικό Προξενείο στη Δαμασκό της Συρίας, με θύματα Ιρανούς αξιωματούχους την 1η Απριλίου 2024.
Όπως αναφέρει, το συμβάν αυτό δεν είναι επίδειξη δύναμης και ισχύος του Ιράν, ή τιμωριτική πράξη σε βάρος του Ισραήλ, είναι ένα από τα κομμάτια του παζλ της άκρος επικίνδυνης κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Μέση Ανατολή με πρωταγωνιστή το στρατό του Ισραήλ στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και μπορεί να έχουμε όχι μόνο διάχυση της κρίσης, αλλά και γενικευμένη σύρραξη, αν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση από του εμπλεκόμενους, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ειρήνη και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, στην περίπτωση που το Ισραήλ με τους συμμάχους του ανταπαντήσουν στην Ιρανική επίθεση, με ότι αυτό συνεπάγεται, για τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου.
Η άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ισχυρών κρατών της δύσης (ΕΕ), με την αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα θέτει τη χώρα και το λαό μας σε ανεξέλεγκτους κινδύνους.

Οι συνταξιούχοι δηλώνουν ότι ανησυχούν από τη δήλωση εκπροσώπου του Ιράν, ότι «αν Αμερικανικές βάσεις εμπλακούν για να υποστηρίξουν το Ισραήλ, θα θεωρηθούν στόχοι» και ζητούν την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ισχυρών κρατών της δύσης και την άμεση επιστροφή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» από την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» της ΕΕ στην Ερυθρά θάλασσα.

Τέλος, καλούν όλους τους Συνταξιούχους του Δημοσίου να παραβρεθούν στη συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου την Τρίτη 23/4/2024 στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 19.00

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.