Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας είπε “όχι” στον πόλεμο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγ. Νικολάου

Ένα ξεκάθαρο όχι στον πόλεμο είπαν σήμερα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και της Νεολαίας του στον Βόλο, πραγματοποιώντας αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το παρών και υποστήριξαν την ειρήνη και τη δικαιοσύνη τόσο στην Ευρώπη όσο και σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Μάνθος Δραμητινός, Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας μιλώντας για την δράση αυτή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως “Θέλουμε ως χώρος, ως κόμμα, ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, να βροντοφωνάξουμε ότι είμαστε εναντίον του πολέμου. Καταδικάζουμε και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις επεμβάσεις που γίνονται και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε την χρήση πυρηνικών, δεν θέλουμε να ξαναοδηγηθεί η μισή Ευρώπη στην προσφυγιά και να πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι”.  Ο ίδιος έκανε λόγο για ήττα   της διπλωματίας και  ανυπαρξία της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ που δεν μπόρεσαν έως τώρα να λύσουν το θέμα διπλωματικά.

Αυτό, όπως επεσήμανε ο κ. Δραμητινός,  δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποστηρίξουμε άλλο ένα φονικό πόλεμο δίπλα μας. “Το δίπλα μας δεν το λέμε γιατί είναι Ευρωπαίοι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον όλων των πολέμων και αυτό που χρειάζεται είναι να αναδειχθεί η διπλωματία”, σχολίασε.

Τέλος, ο κ. Δραμητινός καταδίκασε  την αποστολή στρατιωτικού υλικού από την ελληνική κυβέρνηση με τον ίδιο να επισημαίνει πως με αυτή την κίνηση δεν συντάχθηκαν όλα τα κράτη της ΕΕ και η ίδια αυτή κίνηση μοιραία βάζει εμμέσως την Ελλάδα στον πόλεμο.

“Καμία αποστολή πολεμικού υλικού στα μέτωπα της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αποστολή μόνο ειρηνευτικού υλικού και προγραμματισμός για το πως θα καθιερωθεί πάλι η ειρήνη”, κατέληξε ο κ. Δραμητινός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.