Ο Βόλος εορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Σήμερα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου στους δρόμους της πόλης

Την μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, του προστάτου των ναυτικών και Αγίου των θαλασσών, εορτάζει ο Βόλος σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου. Επίκεντρο του εορτασμού είναι ο περικαλλής Μητροπολιτικός Ναός της Πόλης, όπου χθες παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κηρυξε τον Θείο Λόγο. Τον κ. Δαμασκηνό πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Σήμερα, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη την παραλία του Βόλου. Στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως, με την συμμετοχή εκπροσώπων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, προστάτου των Λιμενικών.
Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν, επίσης:
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού
Σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κερασιάς
Σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κροκίου
Σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πορταριάς
Σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Δράκειας
Σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου
Σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Αυγέρη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.