Ο Βόλος γιόρτασε τα 79 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Την επέτειο των 79 χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 9 Μαΐου 1945, που καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, γιόρτασε ο Βόλος.
Μετά τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων, στην παραλία, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττας Μακρή, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Άννας – Μαρίας Παπαδημητρίου και στρατιωτικών αρχών.

Η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι πρέπει να είμαστε παρόντες και παρούσες και πρέπει να τιμούμε κάθε εθνική γιορτή και επέτειο, ανεξάρτητα αν έχει εθνική ή τοπική διάσταση, γιατί γνωρίζοντας την ιστορία είτε καμαρώνουμε, είτε διδασκόμαστε.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων τόνισε ότι είναι μια πολύ σημαντική μέρα, που τιμούμε τους αγώνες των Ελλήνων κατά του ναζισμού και του φασισμού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται εδώ και τιμά τους αγώνες που δίνονται για την ελευθερία των λαών.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων απέδωσε σήμερα εμπράκτως την οφειλόμενη τιμή προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Ο αντιφασιστικός αγώνας ήταν και παραμένει ένας διαρκής αγώνας ενάντια στη ναζιστική ιδεολογία, ενάντια στον ευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης και στη λογική του «περιττού ανθρώπου». Σήμερα δε, με την όξυνση του προσφυγικού προβλήματος, την ανάπτυξη φοβικών συμπεριφορών, η υπόμνηση του αγώνα για την ισότητα, την ελευθερία, του αγώνα ενάντια στο φασισμό αποτελεί κοινή παρακαταθήκη και υποχρέωση όλων μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.