Οδηγός τυφλών ή εικονικό παιχνίδι; Απίστευτη εικόνα οδηγού τυφλών στον Βόλο

Οι οδηγοί τυφλών είναι αυτός ο ραβδωτός δρόμος στα πεζοδρόμια, κυρίως στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και όχι σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, που βοηθούν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να μετακινηθούν με ασφάλεια.
Στον Βόλο οι εν λόγω οδηγοί τυφλών πολλές φορές καταλήγουν σε μια στάση λεωφορείου, ή εμποδίζονται από κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που πρέπει να τους χρησιμοποιούν να ταλαιπωρούνται στο έπακρο.
Όμως δεν είναι μόνο τα εμπόδια που παρεμβάλλονται το πρόβλημα, αλλά και ο τρόπος κατασκευής τους. Ο κ. Ανδρέας Αγγελής, ενεργός πολίτης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία που μιλά από μόνη της.
Οδηγός τυφλών στον Βόλο μοιάζει περισσότερο με εικονικό παιχνίδι παρά με δρόμο για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Όπως ο ίδιος τονίζει στην ανάρτηση του «Η διαδρομή τυφλών για κάποιους είναι ζήτημα πολιτισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Για κάποιους άλλους, θέμα αισθητικής και πολυχρωμίας.
Ο σχεδιασμός γίνεται από μηχανικούς, εργολάβους και δημάρχους που έχουν άγνοια της χρησιμότητας αυτών των διαδρομών για τα ΑμεΑ με προβλήματα όρασης.
Γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά να δώσουν λύσεις προσβασιμότητας στα ΑμεΑ.
Τους ενδιέφερει μόνο να κάνουν έργα χωρίς ουσία, για τις εντυπώσεις, το χρήμα και την προβολή.
*** Στον κάτωθι σχεδιασμό, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος “φιδάκι”, από το γνωστό παιχνίδι κινητού τηλεφώνου, για να προσφέρει στα ΑμεΑ με προβλήματα όρασης, την εμπειρία της περιπέτειας για την επιβίωση…στη ζούγκλα της πόλης του Βόλου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.