Οδοί “Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου”, “Μανώλη Γλέζου”, “Απόστολου Σάντα”, “Δημάρχου Αρτέμιδας Αλεξόπουλου” στον Δήμο Βόλου

Εισήγηση της Επιτροπής Ονοματοθεσίας του Δήμου Βόλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Την αλλαγή ονομάτων οδών στον Δήμο Βόλου εισηγείται η Επιτροπή Ονοματοθεσίας και Μετονομασίας οδών και πλατειών, με τις αποφάσεις της να προωθούνται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μεταξύ των αλλαγών, αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Αρτέμιδας, Δημήτρης Αλεξόπουλου σε δρόμο που βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λεχωνίων, ενώ αποφασίστηκε και η μετονομασία οδών στη Ν. Ιωνία σε Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα. Ομόφωνα αποφασίστηκε να ονομαστεί σε οδό “Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου” ο δρόμος που καταλήγει στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης στα Μελισσιάτικα.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ονοματοθεσίας και Μετονομασίας οδών και πλατειών Δήμου Βόλου στη συνεδρίαση της Τρίτης 1η Σεπτεμβρίου αποφάσισε την μετονομασία διάφορων οδών στο Δήμο.
Μεταξύ άλλων, αποφάσισε ομόφωνα να ονομαστεί η οδός που ξεκινά από την Επαρχιακή Οδό Βόλου Καναλίων και καταλήγει στο Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος σε οδό “Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου”.
Επιπλέον, αποφάσισε να ονομαστεί οδός Δημάρχου Αρτέμιδας Αλεξόπουλου , η οδός που ξεκινά από την Ε.Ο. 34 στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λεχωνίων και κατευθύνεται νοτιοδυτικά προς την παραλία.
Ακόμη, έλαβε απόφαση να μετονομαστεί το τμήμα της οδού Προποντίδος από την οδό Μούνδρου ως την οδό Ελ. Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία σε οδό “Μανώλη Γλέζου” (στο τμήμα αυτό υπάρχει πρόβλημα στην υφιστάμενη αρίθμηση) και να ονομαστεί η κάθετη οδός της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου ως το όριο του Σχ. Πόλης στην Αγριά (περιοχή Σουτραλί), παράλληλη της οδού Γιαννακάκου, μεταξύ των Ο.Τ. 147-139α-140α-141β-141α και 138-139-140-141 σε οδό Απόστολου Σάντα.
Τέλος, για την περιοχή της Αγριάς η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ονομαστεί οδός Δημ. Νικόπουλου η οδός μεταξύ των Ο.Τ. 206-207-208 και 209-210-211. Είναι παράλληλη στην οδό Αγ. Γεωργίου και κάθετη στην οδό Αρχιμανδρίτη Αλεξάνδρου (Περιοχή Γουδιμέϊκα) και να ονομαστεί οδός Γεωργίου Μπάλλα , η οδός μεταξύ των Ο.Τ. 147-139α-140α-141β-141α και 148α-145-149-144. Είναι κάθετη στην οδό Ηρών Πολυτεχνείου ως το τέρμα Σχ. Πόλης (Περιοχή Σουτραλί ).

Οι αποφάσεις της Επιτροπής θα μεταβιβαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου προς έγκριση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.