Ολοκληρώθηκε την περισυλλογή των ύποπτων φακέλων από τα ΕΛΤΑ η ΕΜΑΚ

Από τις 10 το πρωί άδειασε η υπηρεσία και αποκλείστηκε η περιοχή

Ολοκληρώθηκε στις 4.30 το απόγευμα η περισυλλογή των δύο ύποπτων φακέλων που εντοπίστηκαν στο κεντρικό κατάστημα στις εξωτερικές θυρίδες των ΕΛΤΑ Βόλου, και προκάλεσαν την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας. Οι δύο φάκελοι – δέματα που ήταν συσκευασμένοι με σελοφάν, θα σταλούν από την Αστυνομία στον ΕΟΔΥ για εξέταση.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ έφτασε από Θεσσαλονίκη στο Βόλο στις 13.45 έστησε τη σκηνή στην οδό Αγ. Νικολάου και με ειδικές κίτρινες στολές πέντε άτομα μπήκαν για απομόνωση του υλικού, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο φάκελοι, θα σφραγιστούν και θα μεταφερθούν από την Αστυνομία για εξέταση στον ΕΟΔΥ, όπως είχε γίνει στις 10 Ιανουαρίου 2019, όταν εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ύποπτοι φάκελοι – δέματα δεν είχαν αποστολέα και παραλήπτη, ήταν συσκευασμένοι με σελοφάν, φέρεται να είχαν εξωτερικά σήμανση επικίνδυνου περιεχομένου, ενώ το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ Βόλου εκκενώθηκαν από τις 10 το πρωί, όταν ενημερώθηκε η Πυροσβεστική για τους φακέλους και στη συνέχεια αποκλείστηκε με κορδέλες ο χώρος του κτιρίου όπως και μέρος της οδού Αγ. Νικολάου.
Τελικά η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 430 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.