Παπαπέτρος: Ο Βόλος θα γίνει σκουπιδότοπος (βίντεο)

Η αναφορά στην ΑΓΕΤ και στις χορηγίες στον Δήμο Βόλου

Αίτημα για σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, κατέθεσε την Παρασκευή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο», ώστε να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις και οι σύμβουλοι για όλα αυτά τα φαινόμενα δημοσίου λόγου, ύβρεων και τοξικότητας που οδηγούν στα φαινόμενα βίας. Ο επικεφαλής της παράταξης ανέφερε ότι θέλει μια πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, τα τουριστικής ανάπτυξης και του εμπορίου και όχι των οχλουσών και ρυπογόνων βιομηχανιών μέσα στην πόλη.
Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, παρουσία δημοτικών συμβούλων της παράταξης.

Ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε με αφορμή δημοσιεύματα για παραίτησή του ότι είναι ακόμη εδώ, παρά το ότι η δήμαρχος είχε ζητήσει την παραίτησή του, διότι εξαπάτησε τους ψηφοφόρους και διερωτήθηκε ποιος κοροϊδεύει ποιόν σε αυτή τη πόλη.
Για το θέμα της αέριας ρύπανσης, που ήταν θέμα πρόσφατης εκδήλωσης του συνδυασμού, τόνισε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, 195 μέρες τον χρόνο ξεπερνάμε τα ίδια και οι προτάσεις είναι να γίνεται συστηματικός έλεγχος και να υλοποιηθεί η πρόβλεψη του χωροταξικού σχεδίου για σταδιακή μεταφορά των βιομηχανιών κοντά στον αστικό ιστό με οχλούσας δραστηριότητα.
«Σε ερώτηση δημοτικών συμβούλων μας πληροφορηθήκαμε ότι η ΑΓΕΤ έχει ειδικές χορηγίες στον Δήμο Βόλου, ενώ δεν υπάρχει καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για αποδοχή αυτών των χορηγιών. Αυτός είναι ένας από τους λόγους πουν τελικά κάποιες οχλούσας βιομηχανίες παραμένουν», επισήμανε ο επικεφαλής της παράταξης.

Ο Δήμος απών από ζητήματα της πόλης
Όπως είπε, θέλουμε ένα Βόλο των γραμμάτων και των Τεχνών. Δεν έχουμε ούτε ένα σχολείο τα τελευταία 10 χρόνια. Οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τσαλαπάτα δεν επιδιορθώθηκαν και η επιτροπή ερευνών μεταφέρθηκε στη Λάρισα. Επίσης, η εταιρία Χείρων που εκμεταλλεύεται τον πολυχώρο αιτείται λύση τη σύμβασης. «Το είχαμε προβλέψει και ζητούσαμε να μάθουμε τι κάνει ο δήμος για διασφάλιση του χώρου», ανέφερε ο κ. Παπαπέτρος.

Ο ίδιος είπε ότι επιδίωξη πρέπει να είναι μια πόλη τουριστικής ανάπτυξης και εμπορίου, που προϋποθέσουν οδικό, σιδηροδρομικό και θαλάσσιο δίκτυο. Την ίδια στιγμή κρουαζιερόπλοια απομακρύνονται από τον Βόλο, λόγω μείωσης του βάθους του λιμανιού, από τις φερτές ύλες των πλημμυρών.
«Αντί ο Δήμος να πιέσει για εκτέλεση εργασιών που θα καθιστούσαν δυνατή την έγκαιρη εκβάθυνση, κατάφερε ακόμη και η ζώνη λιμένος να περάσει στην ΟΛΒ Α.Ε. και στον φορέα ιδιωτικοποίησης και στον δήμο να μείνει ο καθαρισμός του πάρκου Αγίου Κωνσταντίνου πλην της καφετέριας», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαπέτρο, οι αποκαταστάσεις οδοποιίας και άλλες ζημιές προχωρούν αργά. Χρήματα δόθηκαν από κυβέρνηση αλλά δεν δόθηκαν στους ζημιωθέντες. «Θέλουμε μια πόλη με τα χαρακτηριστικά αυτά και όχι ρύπους παντός είδους», ανέφερε.

Σκουπιδότοπος ο Βόλος
Προ ημερών δημοτική αρχή πανηγύριζε ότι υπεγράφη η σύμβαση με το φορέα που θα κατασκευάσει εργοστάσιο δευτερογενών καυσίμων παρά την αντίδραση των οικολογικών οργανώσεων, ανέφερε ο κ. Παπαπέτρος.
Όπως είπε, τα σκουπίδια χαρακτηρίζονται ως δευτερογενή καύσιμα αλλά είναι υπολείμματα υδρογονανθράκων και θα έχουν επίδραση στην αέρια ρύπανση του Βόλου.
Ο νομικός και δημοτικός σύμβουλος είπε ότι το υλικό δεν θα καίγεται από ΑΓΕΤ ή Χαλυβουργία. Η ΑΓΕΤ θα χρησιμοποιεί εισαγόμενο γιατί επιδοτείται. Στο χώρο πλησίον του εργοστασίου θα δημιουργηθεί άλλη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Και επειδή δεν θα φθάνει το υλικό του Βόλου θα εισάγουμε και από άλλες πόλεις και ο Βόλος θα γίνει πόλη σκουπιδιών.
Ο κ. Παπαπέτρος εκτίμησε ότι ο Βόλος θα καταλήξει μια πόλη το αντίθετο από αυτό που φανταζόμαστε, αλλά μια πόλη στρατιωτικού και ενεργειακού κόμβου.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφερε ότι η εταιρία που σκοπεύει να εγκαταστήσει μονάδα LNG στον Παγασητικό ζήτησε γνωμοδότηση Περιφερειακού Συμβουλίου για να προχωρήσει την επένδυση και το όργανο γνωμοδότησε αρνητικά. Επίσης η ΑΓΕΤ ζητούσε ένα επιχειρηματικό πάρκο για να ξεφύγει από δεσμεύσεις χωροταξικής νομοθεσίας. Ο κ. Παπαπέτρος είπε ότι στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν δήμαρχοι, βουλευτές και φορείς δεν παραβρέθηκε ο Δήμος Βόλου.
Ο ίδιος τόνισε ότι αυτά τα ζητήματα από τον τοπικό τύπο της Μαγνησίας καλύφθηκαν ελάχιστα και το θέμα της ΑΓΕΤ ίσως όχι, ενώ έκανε λόγο για υποδειγματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που δίδαξε τον τρόπο λειτουργίας θεσμικών οργάνων, με τοποθετήσεις όλων χωρίς εκφοβισμό και φοβίες.

Προσχεδιασμένη η ενέργεια Ζαχείλα
Για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του δημοτικού συμβούλου της ΛΑΣ Κ. Γαργάλα, από τον σύμβουλο της πλειοψηφίας Β. Ζαχείλα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι το περιστατικό που έγινε με χρήση κουκούλας, μάσκας και περούκας που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές άλλων εποχών και δεν προσδιορίζουν τους μπαχαλάκηδες αλλά πιο μαύρες εποχές της σύγχρονης ιστορίας. Όπως είπε, η επίθεση έγινε από δημοτικό σύμβουλο σε βάρος δημοτικού συμβούλου σε χώρο άσκησης δημοτικών καθηκόντων, ήταν προσχεδιασμένη και όχι εν θερμώ, είναι αδικαιολόγητο επειδή δεν υπάρχει η ένταση που προηγείται μιας έκρηξης και είναι καταδικαστέο από όλους.

Ο κ. Παπαπέτρος είπε ότι ο δράστης δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών μετά το αυτόφωρο, ενώ είπε ότι είχε υποβάλλει παραίτηση από δημοτικός σύμβουλος, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε τη δήλωση αυτή διότι οι ψηφοφόροι του το ζήτησαν και δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται…
«Και ο δήμαρχος Βόλου είπε ότι θα κρίνει ως δικαστής ανθρώπινα. Και είπε να υποβάλλει την παραίτησή του από πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ. Η θεσμική αρχή που ελέγχει τέτοιες παραβάσεις, ο κ. Τζανακούλης Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης) δεν προέβη σε καμία πειθαρχική δίωξη, ούτε ο δήμαρχος ως όφειλαν», επισήμανε.

Ο κ. Παπαπέτρος αποκάλυψε ότι σήμερα εστάλη εξώδικη δήλωση σστον σύμβουλο της παράταξής του κ. Στέλιο Λημνιό και ζητά να ανακαλέσει τις δηλώσεις που έκανε για το επεισόδιο, που ήταν μπροστά, γιατί διαφορετικά θα υπάρξει αγωγή, κάτι που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκφοβιστικών αγωγών της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες ξεπερνούν τις 100.

Ειδική συνεδρίαση
Ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι μπροστά στον κίνδυνο λειτουργίας των θεσμών η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο» αποφάσισε και έχοντας το 1/3 των συμβούλων υπέβαλε αίτηση στο πρόεδρο του Δ.Σ. για ειδική συνεδρίαση να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις και οι σύμβουλοι για όλα αυτά τα φαινόμενα δημοσίου λόγου και ύβρεων και τοξικότητα που οδηγούν στα φαινόμενα βίας.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει εντός έξι ημερών να συγκαλέσει συνεδρίαση του Δ.Σ., επισήμανε.

Δείτε το βίντεο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.