Παραιτείται ο Δήμος από προσφυγές κατά του ΙΚΑ για τους σχολικούς φύλακες

Όπως αποφάσισε εκτάκτως και δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο

Να παραιτηθεί από τις προσφυγές κατά αποφάσεων της Τ.Δ.Ε. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου και κατά πρώην “Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΙΚΑ- ΕΤΑΜ σχετικά με την ασφαλιστική τακτοποίηση σχολικών φυλάκων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε σήμερα δια περιφοράς.
Η συνεδρίαση ήταν έκτακτη διότι έχει ορισθεί δικάσιμος, για την εκδίκαση των προσφυγών, η Πέμπτης 4/06/2020.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, το θέμα έχει λυθεί νομοθετικά και οι ΟΤΑ είναι κατά νόμο υπόχρεοι στην καταβολή των εισφορών, η τυχόν εκδίκαση των προσφυγών θα επιβαρύνει τον Δήμο με δικαστικά έξοδα, ενώ η όποια καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα στους σχολικούς φύλακες, ενόψει της συνταξιοδότησης αρκετών.

Επίσης, συνεδρίασε σήμερα δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών η Οικονομική Επιτροπή, που ενέκρινε παράταση ισχύος προσφορών και ανανέωση του χρόνου ισχύος των εγγυητικών επιστολών συμμετοχής του διαγωνισμού της προμήθειας: «Εξοπλισμός πρόσβασης & εξυπηρέτησης αναγκών ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Βόλου» και κατάρτισε τους όρους διακήρυξης για την διενέργεια ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια υλικών σήμανσης οδών», ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 79.998,60 € με ΦΠΑ.
Στην επιτροπή υποβλήθηκε το πρακτικό ελέγχου κατακύρωσης συνοπτικού διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης: «Μουσειογραφική μελέτη εφαρμογής για τη διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων του Μουσείου της Αργούς και οι επεκτάσεις δικτύων της ΔΕΗ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.