Παράσταση διαμαρτυρίας των καθαριστριών στο Συνέδριο Ιχθυολογίας

Παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνουν οι καθαρίστριες μεθαύριο Πέμπτη στο Συνέδριο Ιχθυολογίας, που θα γίνει στη Γεωπονική Σχολή, μετά την απόφαση του κοσμήτορα να χρησιμοποιήσει εργολαβικό συνεργείο καθαρισμού στο χώρο του Πανεπιστημίου.
Την απόφαση έλαβε στη γενική του συνέλευση το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, στη γενική του συνέλευση, όπου προκηρύχθηκε στάση εργασίας μιας ώρας (12.00-13.00) στο κλάδο καθαριότητας του Ν. Μαγνησίας.

Οι καθαρίστριες ζητούν να μην μπει κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.α) και να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στα σχολεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να μη γίνει καμία απόλυση, καμία μείωση μισθού και να επανέλθουν στο επίπεδο πριν τις μειώσεις.

Οι καθαρίστριες λένε όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, ζητούν μαζικές προσλήψεις και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετατροπής της μερικής σε μόνιμη απασχόληση. Τέλος, ζητούν την επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, με διεύρυνση τις παροχής ατομικών ειδών προστασίας των εργαζομένων στα δημόσια σχολεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.