ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Τιμή στην Εργατική Πρωτομαγιά με συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στον Βόλο

Η Εργατική Πρωτομαγιά γεννήθηκε από τους πιο ριζοσπαστικούς αγώνες του 19ου αιώνα και η διαφύλαξη των κατακτήσεών της προϋποθέτει να μην λησμονήσουμε ούτε στιγμή ότι ο αγώνας για αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, δίκαιους μισθούς, ίσες ευκαιρίες, ισότητα των φύλων, σεβασμό στη μητρότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ειρήνη, είναι διαρκής, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ν. Μαγνησίας.
Η πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, σύμβολο και ηχηρή υπενθύμιση του χρέους όλων μας απέναντι σε όσους έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα πανανθρώπινα ιδανικά. Σήμερα, που ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, που διαφορετικές θέσεις εργασίας δημιουργούνται, ενώ παραδοσιακές βιομηχανίες και θέσεις εργασίας καταργούνται σταδιακά, που η τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί σαρωτικές αλλαγές, το μέλλον της εργασίας φαίνεται πολύ διαφορετικό και το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, όπως και τα κόμματα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση.
Σήμερα το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας «εξανεμίζει» εισοδήματά εργαζόμενων αλλά και συνταξιούχων. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δέσμια των μεγάλων συμφερόντων και των ολιγοπωλίων, έχει φέρει τη κοινωνία μας σε δεινή θέση. Πρώτη στην ακρίβεια στα τρόφιμα και βασικά αγαθά, πρώτη στο κόστος στέγασης, τρίτη επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεύτερη σήμερα σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας, πρώτη σε ώρες εργασίας, τελευταία σε ζητήματα δημοκρατίας, κράτους δικαίου και ελευθερίας του τύπου είναι μερικά από τα πανευρωπαϊκού επιπέδου ελληνικά ρεκόρ.

«Αγωνιζόμαστε λοιπόν για να επαναφέρουμε και να βελτιώσουμε κατακτήσεις διασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους πολίτες, με συλλογικές διαπραγματεύσεις και λήψη επιπλέον μέτρων προκειμένου να μειωθεί η ακρίβεια.Στο πλαίσιο του διαρκούς αγώνα μας στον τόπο μας και σε όλη την Ευρώπη, είναι χαρά και τιμή μας που ο υποψήφιός μας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Νίκολα Σμιτ, κατάφερε με δική του πρωτοβουλία οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες, οι γνωστοί ντελιβεράδες, να έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να μη ζουν σε ανασφάλεια, 28.000.000 συμπολίτες μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με εκτιμήσεις», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Η Πρωτομαγιά είναι παράλληλα ημέρα για εμάς μνήμης και τιμής του διαρκήαγώνα ενάντια στον ναζισμό, καθώς τη 1η Μαΐου 1944 εκατοντάδες πατριώτες εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στη Καισαριανή. Για αυτό, με πρωτοβουλία του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη, το Κίνημά μας κατέθεσε άμεσα χωρίς δεύτερες σκέψεις υπόμνημα, για να μην επιτραπεί στα απομεινάρια της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές. Την ίδια ώρα κάποιοι κατ’ επίφαση προοδευτικοί ξέχασαν το χρέος τους, λειτουργώντας για άλλη μια φορά ψηφοθηρικά.

Στη συγκέντρωση στον Βόλο χθες, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας εκπροσωπήθηκε επίσημα από την Αναπληρώτρια Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και υποψήφια Ευρωβουλευτή στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου, Σούλα Βακουφτσή, η οποία κατέθεσε και στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων καπνεργατών του 1936, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου.
Στον τόπο που ιδρύθηκε το Πρώτο Εργατικό Κέντρο της χώρας το 1908, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά αναλογιζόμαστε τις νίκες που κατακτήθηκαν με κόπο και δεσμευόμαστε σε διαρκή αγώνα για έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.