Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: «Η ΑΓΕΤ υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών»

«Το μηχάνημα δεν μετράει διοξίνες, φουράνια και βαρέα μέταλλα “on line”» λέει η οργάνωση

«Για μια ακόμα φορά η ΑΓΕΤ υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών», τονίζει σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα όσα γνωστοποιήθηκαν χθες από τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας στον Βόλο, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το νέο μηχάνημα καταγραφής και μέτρησης ρύπων, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλίας Μαγνησίας.

Παράλληλα όπως αναφέρει, «το μηχάνημα αυτό δεν μετράει ρύπους και κυρίως διοξίνες, φουράνια και βαρέα μέταλλα “on line”», ενώ για τη μυρωδιά πλαστικού, τα μέλη της οργάνωσης, αναρωτιούνται …«οποία σύμπτωσις», να βρωμάει η πόλη από τότε που άρχισε η ΑΓΕΤ να καίει πλαστικό!».

Όπως τονίζει συγκεκριμένα, «σε κλειστή συνέντευξη τύπου, τη Δευτέρα, προσπάθησε να πείσει τους πολίτες του Βόλου, ότι το εργοστάσιο δεν ρυπαίνει, αφού όλοι, μα όλοι, οι ρύποι, που μέτρησε η ίδια, κατά το Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, είναι κάτω από τα όρια. Έτσι φαίνεται να έχει συντρίψει όλες τις βιβλιογραφίες και όλους τους επιστήμονες που υποστηρίζουν τα αντίθετα.

Έχει εγκαταστήσει, μέσα σε καμινάδα, μηχάνημα το οποίο συλλέγει υλικό, το οποίο η ίδια η ΑΓΕΤ στέλνει για μετρήσεις στο Δημόκριτο.

Πρώτα και κύρια το μηχάνημα αυτό δεν μετράει ρύπους και κυρίως διοξίνες, φουράνια και βαρέα μέταλλα «on line», που σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει άμεσα και σε συνεχή βάση, τους εκπεμπόμενους ρύπους, αλλά επιτρέπει την οποιαδήποτε μεθόδευση ώστε τα αποτελέσματα να είναι αυτά που επιθυμεί η ΑΓΕΤ.

Ποιά εμπιστοσύνη βέβαια μπορούν να έχουν οι πολίτες σε μια βιομηχανία η οποία συστηματικά αποβλέπει στο κέρδος, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών και συστηματικά παρανομεί, ενώ οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι κάτι σαν «χάδι» για την ίδια. Αν οι πολίτες δεν είχαν ακινητοποιήσει φορτηγό της ΑΓΕΤ στη Γορίτσα, όλοι θα νόμιζαν και κυρίως οι υπηρεσίες θα «νόμιζαν», ότι η ΑΓΕΤ κουβαλάει με τα καράβια και καίει RDF και όχι σκέτο πλαστικό, όπως αποδείχθηκε.

Αν, πάλι οι πολίτες, δεν υποδείκνυαν στις υπηρεσίες ότι η ΑΓΕΤ παραβιάζει τους περιβαλλοντικούς όρους και πρέπει να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία κατά των υπευθύνων του εργοστασίου, πάλι θα ήταν «όλα καλά». Μόνο που την αυτόφωρη διαδικασία δεν κίνησε το κράτος, όπως είχε υποχρέωση, αλλά πάλι οι πολίτες. Επομένως και με αυτά τα δεδομένα, ποιά εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο πολίτης στο Ελληνικό κράτος, ότι μπορεί να προστατεύσει την υγεία του, ώστε κάποιοι να φέρνουν παραδείγματα άλλων χωρών, όπου υπάρχουν άλλες αντίστοιχες δραστηριότητες. Όσο δε για τη συνεχή μυρουδιά πλαστικού, «οποία σύμπτωσις», να βρωμάει η πόλη από τότε που άρχισε η ΑΓΕΤ να καίει πλαστικό!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.