Πολιτεία και κοινωνία να σταθούν ενάντια σε κάθε μορφής βία

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τη βία, τις γυναικοκτονίες και των παιδική προστασία

Το γεγονός ότι Πολιτεία με το νομοθετικό της και υποστηρικτικό της πλαίσιο, τις δομές και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες για τις γυναίκες θύματα βίας και κοινωνία, ανοίγοντας τον διάλογο και συζητώντας, πρέπει να σταθεί ενάντια σε κάθε μορφής βία, επισημάνθηκε την εκδήλωση συζήτηση με θέμα «Βία Κατά των Γυναικών & Γυναικοκτονίες – Παιδική Προστασία», που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας σήμερα.

Η Μάρα Κουκουδάκη μέλος της ΚΠΕ και υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή έτσι κι αλλιώς σε φαινόμενα βίας του είδους, αλλά ειδικά μετά την πανδημία και καθώς είδαμε να κλιμακώνονται ντα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας και κατά των γυναικών, με αποκορύφωση τον ανεξέλεγκτο αριθμό των γυναικοκτονιών, που μετράμε ως χώρα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι του διαλόγου και πιο δραστικά μέτρα, που έχουν να κάνουν με την ουσιαστική ύπαρξη δομών, εκπαίδευσης και ανθρώπινου δυναμικού, που θα προστατεύει τη γυναίκα και το παιδί ουσιαστικά, θα ενσωματώσουμε τις διεθνείς συνθήκες ως κράτος, γιατί η κυβέρνηση ενώ ισχυρίζεται ότι κάνει πράγματα, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα μένει μόνο σε επικοινωνιακό χειρισμό και όχι σε ουσία, οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι απροστάτευτες, σε πολλές περιπτώσεις τον βιαστή ή τον δολοφόνο να τον έχουν στο ίδιο τους το σπίτι με τα παιδιά τους.
«Αυτό το πράγμα για μας είναι πρωτεύων να λυθεί στην πράξη, να υπάρξει μια ασφάλεια, να μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερες και όχι να κοιτάμε πίσω μας», τόνισε.

Η Ελευθερία Τζιουβάρα αναπληρώτρια γραμματέας του Τομέα Ισότητας του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι ο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει ανοίξει εδώ και καιρό διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής του πλατφόρμας τον δημόσιο διάλογο για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες και στη συνέχεια ανοίγει τον διάλογο στις τοπικές κοινωνίες, γι’ αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα.
Θεωρούμε ότι η βία κατά των γυναικών, οι γυναικοκτονίες και γενική η έμφυλη βία, είναι ένα ζήτημα που αφορά ην κοινωνία συνολικά και όχι μόνο τις γυναίκες. Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά υπήρξε πρωτοπόρο στην υπεράσπιση και την νομοθετική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών αι έτσι συνεχίζουμε, μετά το τελευταίο χρονικό διάστημα και την κλιμακούμενη βία, που δεν είναι ότι τώρα πια συμβαίνει, είναι ότι τώρα πια άνοιξαν τα μάτια και τα αυτιά μας, η κοινωνία βλέπει, ακούει και ασχολείται με το ζήτημα, έχει αποκτήσει την ορατότητα που ου αρμόζει, είναι η ώρα εκτός από την κοινωνία και η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Για μας αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω στοχευμένων, σοβαρών και υπεύθυνων προτάσεων σε όλους τους τομείς, επισήμανε.
«Πιστεύουμε ότι συντεταγμένα η Πολιτεία με το νομοθετικό της και υποστηρικτικό της πλαίσιο, τις δομές και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες για τις γυναίκες θύματα βίας, μαζί με την κοινωνία, ανοίγοντας τον διάλογο και συζητώντας, πρέπει να σταθεί ενάντια σε κάθε μορφής βία», σημείωσε η κα Τζιουβάρα.

Η παραμικρή ανοχή σε ζητήματα διαφθοράς
Για την υπόθεση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, η κα Κουκουδάκη ανέφερε ότι είναι μια θλιβερή περίπτωση αι μια περίπτωση που δείχνει ότι υπάρχει εν γένει πρόβλημα ου αφορά και ακουμπάει στο πολιτικό μας σύστημα. Όπως είπε δεν έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ, καθώς η κα Καϊλή είχε διαχωρίσει τη θέση της εδώ και πάρα πολύ καιρό και είχε πάρει το δρόμο της από τις τοποθετήσεις, ειδικά τους τελευταίους μήνες. «Αυτό ήταν κάτι που γνώριζαν και παρακολουθούσαν όλοι και το καλοκαίρι με τη στάση που κράτησε στο Ευρωκοινοβούλιο όταν έσκασε η ιστορία των υποκλοπών, μετά την κατάθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον πρόεδρό μας, που έλεγε ότι όλους μας παρακολουθούν, δεν τρέχει τίποτα και παρατηρούσαμε όλοι ότι αυτό είναι ευθεία γραμμή της διατύπωσης του Μαξίμου και της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».
Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως κόμμα όπως είπε και ο πρόεδρός μας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, δεν υπάρχει περίπτωση να δείξουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα ζήτημα διαφθοράς, ακόμη και όταν υπάρχει υπόνοια. Και γι’ αυτό το λόγο προέβη άμεσα στην διαγραφή της. Μια διαγραφή στελέχους ειδικά για ζητήματα διαφθοράς είναι πολιτική πράξη και αυτό τέλεσε. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία σχέση με ζητήματα διαφθοράς και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, εστιάζουμε στο ήθος μας, στην εντιμότητά μας, στις αρχές και στις αξίες μας.

Επίσης ανέφερε ότι την περίοδο που ξεκίνησε να υπάρχει αυτή η σαφής διαφοροποίηση της κας Καϊλή και στην πολιτική της τοποθέτηση, ήταν σε εξέλιξη η διερεύνηση της επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές. Εάν σε εκείνη τη φάση για τις δηλώσεις της και μόνο προέβαινε ο πρόεδρος σε διαγραφή, θα φαινόταν, καθώς την περίοδο εκείνη ήταν σκιώδης εισηγήτρια για το ζήτημα των υποκλοπών, ότι προσπαθεί να παρέμβει ευθέως στη διερεύνηση της υπόθεσης που τον αφορούσε άμεσα. Δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό, γιατί εξαρχής το ζήτημα των υποκλοπών ο πρόεδρος έχει τονίζει με οποιονδήποτε τρόπο ότι θέλει να βγουν όλα στο φως και έχει κινηθεί από την πρώτη στιγμή μόνο θεσμικά. Γι αυτό και μέχρι σήμερα ζητάμε να μας απαντηθεί για ποιο λόγο η κυβέρνηση παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.