Πολιτική τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Α. Λοβέρδος στις εκλογές

Στο Βόλο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ που μίλησε στο εκλογικό κέντρο

Εθνικό στόχο χαρακτήρισε από το Βόλο την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στην τριπλή εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος που μίλησε σε αρκετές δεκάδες κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κόμματος, επί της οδού Δημητριάδος, την οποία έκλεισε η Αστυνομία, ενώ ζήτησε την πολιτική τιμωρία της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “οι ψεύτες, αδίστακτοι, ανίκανοι έχουν την Κυριακή της κρίσης τους. Πέντε και μία μείνανε για να υπάρξει στην κάλπη η πολιτική τιμωρία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, στις ευρωεκλογές, το ΚΙΝΑΛ διαθέτει το καλύτερο ψηφοδέλτιο που δεν απαντά μόνο στα πολιτικά προβλήματα της χώρας αλλά και στα πολιτικά προβλήματα της Ευρώπης. Ο βουλευτής και πρώην υπουργός εκτίμησε ότι το ΚΙΝΑΛ θα βγει νικήτρια δύναμη στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές με τους υποψηφίους που στηρίζει και κατέληξε ότι «για τη χώρα η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ η ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στόχος».

Ο Α. Λοβέρδος επισήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει μέτρο σύγκρισης και συμπλήρωσε ότι «όσα μας έκαναν οι ψεύτες επί τόσα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση και σηκώναμε τα βάρη της χώρας και των προβλημάτων και τέτοια ανοιχτή συγκέντρωση ήταν σχεδόν αδύνατον να κάνουμε, πλέον ο κόσμος έχει αλλάξει».

Ερωτηθείς αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δρομολογήσει εξελίξεις για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός απέφυγε τις καθολικές εκλογές και εκμεταλλεύεται μια μέρα ακόμη στην καρέκλα, όταν βάζεις κάτω στη λογική χάνεις στο ΣΥΡΙΖΑ».

Οι υποψήφιες Ευρωβουλευτές

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μένη Μαλλιώρη καθηγήτρια ψυχιατρικής ΕΚΠΑ που ήδη μετράει μια θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο 1999 – 2004 είπε ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες όχι μόνο για την Ευρώπη. «Το 80% της καθημερινότητάς μας είναι είτε θέματα οικονομικά, περιβαλλοντικά, νομοθετικά αποφασίζονται στην Ευρώπη. Άρα με τις δύο απειλές να είναι ορατές με τον ευρωσκεπτικισμό και τους συντηρητικούς, το ΚΙΝΑΛ με το κοινωνικό συμβόλαιο που θα στηρίξουμε θα επαναφέρουμε στους πολίτες ασφάλεια, ειρήνη δικαιοσύνη ισότητα κι ελπίζω ευημερία όπως ήταν το όραμα των ιδρυτών της Ε.Ε.», τόνισε.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής Σταυρούλα Γεωργάκη νοσηλεύτρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία νέων ανθρώπων για να αλλάξουμε το μέλλον μας. «Ο χώρος μας έχει πολύτιμη παρακαταθήκη σε όνειρα και όραμα», είπε και ζήτησε μια Ελλάδα της αλληλεγγύης και τους κοινωνικού κράτος και μια Ευρώπη ενωμένη.

Για ασύστολα ψεύδη της κυβέρνησης για τα μνημόνια που σκίστηκαν, τον ΕΝΦΙΑ που δεν καταργήθηκε και τη 13η σύνταξη – επίδομα, έκανε λόγο η υποψήφια ευρωβουλευτής Άσπα Γοσποδίνη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Όπως είπε το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τη μεσαία τάξη, έκανε την αυτοκριτική του και πλέον όλοι το έχουν καταλάβει, ενώ αυτοί που το εγκατέλειψαν μετά από 10 χρόνια λιτότητας επιστρέφουν ξανά στο σπίτι του. Η ίδια προέβλεψε ότι στις Ευρωεκλογές το ΚΙΝΑΛ θα εξασφαλίσει διψήφιο ποσοστό ψήφων.

??????????

Πέταξαν τρικάκια
Πίσω από την εξέδρα που είχε τοποθετηθεί επί των οδών Δημητριάδος -Καρτάλη, τρεις νεαρές, την ώρα που άρχισα να μιλάει ο Α. Λοβέρδος, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα για τις κρατικές δολοφονίες και διαπομπεύσεις υπέρ των οροθετικών και κατά των σεξιστών και αποχώρησαν.
Λόγω της συγκέντρωσης και της ομιλίας, η Τροχαία έκλεισε την οδό Δημητριάδος από το ύψος της Εξωραϊστικής (η κυκλοφορία γινόταν ξανά στη διασταύρωση με την Κ. Καρτάλη) ενώ είχαν τοποθετηθεί κορδέλες στις οδούς Σπυρίδη – Δημητριάδος, Ιάσονος – Γκλαβάνη.

??????????

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.