Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας: «Η μάσκα στα σχολεία έπρεπε να είναι υποχρεωτική»

Τι ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ

Με νέα δεδομένα ξεκινούν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Μαγνησία και σε όλη την Ελλάδα, με τους μαθητές να μην χρειάζεται να φορούν μάσκα, ούτε και να υποβάλλονται σε συχνά τεστ. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν αλλάξει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμιος Τσάμης, σχολιάζοντάς τα στο Ράδιο ΕΝΑ τόνισε πως ο κορωνοϊός είναι παρών και η μάσκα θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική στα σχολεία.
«Δυστυχώς ο ιός μεταλλάσσεται, υπάρχει ανάμεσά μας, μας ταλαιπωρεί. Δεν ξέρω εάν κάποια παραλλαγή που θα εμφανιστεί θα είναι πιο επιθετική, επομένως αυτό που προτείνουμε είναι η χρήση μάσκας σε χώρους που συνωστίζονται πολλοί, ιδίως και σε κλειστούς χώρους, ακόμη και για τις απλές ιώσεις.
Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται μάσκες στα σχολεία, μπορεί να το εφαρμόσουν αργότερα, αλλά θα έχουμε χάσει χρόνο. Πρότασή μας είναι μάσκα σε κλειστούς χώρους. Προσωπικά πιστεύω ότι στα σχολεία θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας, όπως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στα μάρκετ», επεσήμανε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.