«Πρόεδρος και εισαγγελέας παραβίασαν στυγνά τα καθήκοντά τους επειδή αυτό θέλει ο κ. Μπέος»

Σοβαρές καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου για δικαστές και δημοτική αρχή Βόλου

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά των δικαστών έδρας και της Δημοτικής Αρχής Μπέου, προχώρησε η συνήγορος υπεράσπισης των Αρ. Φραγκουδάκη και Θ. Κλημόπουλου για διατάραξης οικιακής ειρήνης και για παράνομη βία από κοινού, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις 13 Φεβρουαρίου 2017.
Μετά τη δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, που διακόπηκε εκ νέου για τις 10 Μαΐου, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει στον Βόλο είναι σοκαριστικό.
«Παρακολούθησα πρόεδρο κι εισαγγελέα να παραβιάζουν στυγνά τα καθήκοντά τους επειδή αυτό θέλει ο κ. Μπέος. Επειδή εδώ στον Βόλο υπάρχει ιδιότυπο καθεστώς που υπακούν δικαστές κι εισαγγελείς και πραγματικά αναζητούνται ανεξάρτητοι και τίμιοι δικαστές. Με σοκάρει που παρακολούθησα μία πρόεδρο που επιθυμούσε με κάθε τρόπο να προστατεύσει τη Δ.Α. να προστατεύσει ψευδομάρτυρες που κατ’ εντολή Μπέου μήνυσαν ψευδώς πολίτες που μάχονται για τα δικαιώματά τους αλλά αυτό το δικαστήριο προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κάνει δίκη χωρίς να ασκηθούν τα υπερασπιστική δικαιώματα των ανθρώπων κατηγορουμένων», τόνισε.
Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, εάν αυτό συμβαίνει σε μία δίκη με την ίδια ως συνήγορο υπεράσπισης με δυναμική υπεράσπιση και γνώση των δικαιωμάτων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας «μπορώ να αντιληφθώ πως τυλίγουν σε μία κόλλα χαρτί ανθρώπους που μπορεί να μην γνωρίζουν τα δικαιωμάτά τους ή δεν έχουν δικηγόροι. Είναι πρόβλημα για τη δημοκρατία είναι πρόβλημα μείζον για ένα κράτος δικαίου το οποίο αφορά άμεσα τον κ. Μπέου τον κ. Μητσοτάκη που στήριξε τον κ. Μπέο και που τον έχει επί την προστασία του κι αφορά τη δημοκρατία στη χώρα».
Το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Μαΐου που η συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι έχει κώλυμα, κάτι που η ίδια είπε ότι έγινε επίτηδες για να μην έχουν οι κατηγορούμενοι και πάλι υπεράσπιση. Εγώ θα βρω τον τρόπο και θα αντιμετωπίσω το κώλυμα και δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω τους ανθρώπους αυτούς ανυπεράσπιστους να αφήσω να συνεχιστεί αυτή η αυθαιρεσία και καλώ ως συνήγορος ως άνθρωπος που μάχομαι για τα δικαιώματα τους πολίτες να είναι εδώ στις 9 το πρωί όπου θα επιχειρηθεί για άλλη μια φορά ένα δικαστικό πραξικόπημα προς τέρψιν της Δ.Α. εάν δεν τους σταματήσουμε δε θα σταματήσουν. Εγώ δε συμβιβάζομαι με το ισοπεδώνονται υπάρξεις και δικαιώματα και πρόσωπα που παραβιάζουν ηθικά συνταγματικά και θεσμικά εκτεθειμένα, επισήμανε.
Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας πρέπει επιτέλους να γίνει ανεξάρτητη να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου και οι δημοσιογράφοι να δημοσιοποιήσουν όσα έγιναν εντός κι εκτός αίθουσας: Πως προσήλθε ο Μπέος για να υπαγορεύσει την γραμμή της έκβασης της υποθέσω; πως έδινε εντολές στους ψευδομάρτυρες δημοτικούς συμβούλους και να δρομολογήσει προστασία ανθρώπων που απαξιώνουν τη δικαιοσύνη, εκτίμησε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τη συνήγορο των κατηγορουμένων, η μάχη των παραβιάσεων του δικαιώματος του καθενός στη ζωή και σε ένα φυσικό κι ασφαλές περιβάλλον οι αγώνες για τη δημόσια υγεία εναντίον της ρύπανσης της μόλυνσης του περιβάλλοντος είναι δημοκρατικοί αγώνες και γι αυτούς διώκονται οι δύο άνθρωποι ενώ έγινε ξεκάθαρο ότι έπρεπε να κάθονται αυτοί που εμφανίστηκαν ως ανήξεροι μάρτυρες που δήθεν δεν γνωρίζουν τι έγινε δεν ευθύνονται και δεν θυμούνται υπό την προστασία μιας προέδρου που λειτουργούσε ως υποβολέας και ως υποστηρικτής ψευδομαρτύρων είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη και δημοκρατίες τέτοιες παρουσίες και να μην έχουμε ανεξάρτητους εισαγγελείς.

Επίσης η κ. Κωνσταντοπούλου γνωστοποίησε ότι κατέθεσε μήνυση στην πρόεδρο και την εισαγγελέα έδρας, ενώ εκτίμησε ότι το Δικαστήριο θα ήθελε η δίκη να ολοκληρώσει χωρίς να γίνει και να διαγνώσει την πρόδηλη αθωότητα των ανθρώπων και τόνισε ότι είναι εκτεθειμένο στα Δικαστήρια και προβληματική η κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.