Προετοιμασία των ακτών του Βόλου για το άνοιγμα της κολυμβητικής περιόδου

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες της Αντιδημαρχίας Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & Τουρισμού για την ετοιμασία των ακτών του Δήμου Βόλου, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση , για το επίσημο άνοιγμα της κολυμβητικής περιόδου,  ώστε την 1η Ιουνίου να είναι έτοιμες οι ακτές να υποδεχθούν πολίτες και επισκέπτες.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 80% της συντήρησης του εξοπλισμού, έχει δοθεί νερό στα ντους του συνόλου του παραλιακού μετώπου. Στην παρούσα φάση αναπτύσσονται ομπρέλες στην ακτογραμμή του παραλιακού μετώπου του πολεοδομικού συγκροτήματος ενώ στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν από Μαλάκι μέχρι Νέα Αγχίαλο .

Παράλληλα γίνονται εργασίες καθαρισμού των ακτών,  ενώ προγραμματίζεται και φέτος η τοποθέτηση χημικών τουαλετών σε σημεία που χρειάζεται. Επίσης, από την αρχή της κολυμβητικής περιόδου θα λειτουργήσουν τα συστήματα υποβοηθούμενης πρόσβασης στις ακτές για άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα ολοκληρωμένα συστήματα θα τοποθετηθούν στις ακτές: Νέα Αγχίαλος, Αλυκές, Άναυρος, και Καρνάγιο.

Συνολικά οι ακτές θα είναι εξοπλισμένες με: 75 καμπίνες, 65 ντουζιέρες, 300 περίπου ομπρέλες, 7 ναυαγοσωστικούς πύργους εκ των οποίων οι 5 θα κατασκευαστούν εκ νέου, 5 σημεία ναυαγοσωστικής κάλυψης, 11 πινακίδες πληροφόρησης, χημικές τουαλέτες κλασικού τύπου αλλά και για ΑΜΕΑ , ξύλινους διάδρομους πρόσβασης και λοιπά υποστηρικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό όλα θα είναι έτοιμα την 1η Ιουνίου,  ώστε η περιοχή να υποδεχτεί τους τουρίστες μετά από το πολύμηνο lockdown καθώς και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.