Πρόσκληση για εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Βόλου

Πρόσκληση για εγγραφή εθελοντών στο Μητρώο του Δήμου Βόλου για τα αδέσποτα απευθύνει ο Δήμος.
Όπως τονίζει, εάν έχεις ελεύθερο χρόνο και αγαπάς τον εθελοντισμό και τις αδέσποτες ψυχές, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμμετάσχεις στην προσπάθεια μας. Δεν ξεκινάς με το σκεπτικό «θα σώσω όλα τα αδέσποτα».
Ξεκίνα με χαμηλές βλέψεις: «θα σώσω αυτό το ένα, που έχει να φάει 4 μέρες» ή «θα σώσω αυτά τα 5 νεογέννητα, που βρήκα στον κάδο σκουπιδιών στη γωνία του σπιτιού μου».
Όταν η μπαλίτσα των 30 γραμμαρίων που βρήκες σε ξενύχταγε με κλάματα, την τάιζες με μπιμπερό 6 φορές τη μέρα και ήταν στο κατώφλι του θανάτου και έχει πλέον γίνει ένας αρχοντικός «σκύλαρος ή γάταρος», τότε θα νιώσεις τη μαγεία της προσφοράς.
Όταν ο σκύλος που εγκαταλείφθηκε στο βουνό σε κοιτάξει στα μάτια με το βλέμμα της ευγνωμοσύνης του, τότε θα δεις τι πραγματικά αξίζει να κάνεις και να θυσιάσεις, για να είσαι αντάξιος αυτού. Δεν γίνεσαι εθελοντής γιατί ενθουσιάστηκες στιγμιαία, ούτε γιατί δεν έχεις πώς να καλύψεις 2-3 κενές ώρες την εβδομάδα.
Ο σκοπός σου είναι να αφιερώσεις χρόνο για να σώσεις ένα ζώο από το δρόμο και να βοηθήσεις να βρεθεί σε μια οικογένεια, ένα ζώο που αργά ή γρήγορα, θα πέθαινε σε μια γωνιά – στην καλύτερη των περιπτώσεων αβοήθητο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συνεισφέρεις και μην ξεχνάς ότι ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρέωση, θέλει όμως υπευθυνότητα.
Πρώτη φορά στην πόλη μας ένα Μητρώο Εθελοντών αποκλειστικά για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς… η αγάπη μας γι’ αυτά ας μας ενώσει.
Μπες στο adoptme.gr συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο του Μητρώου Εθελοντών και γίνε μέλος της ομάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.