Πρόσκληση της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου στους Βολιώτες για την εκδήλωση στην παραλία

Το Σάββατο 4 Ιουνίου ««Βήματα Ζωής για τα Γενναία Παιδιά»

Πρόσκληση στους Βολιώτες, ανεξαρτήτου ηλικίας να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει για πρώτη η ΕΛΕΠΑΠ Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στην παραλία, «Βήματα Ζωής για τα Γενναία Παιδιά», με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, μουσικά δρώμενα, live cooking, face painting, κατασκευές, αθλητικά δρώμενα και πολλές εκπλήξεις, απηύθυνε η Διοίκηση του Παραρτήματος Βόλου της ΕΛΕΠΑΠ.

Σε συνέντευξη Τύπου, τονίστηκε το έργο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων, που λειτουργεί παράρτημα στο Βόλο, που είναι το μοναδικό στην Κεντρική Ελλάδα και τη Θεσσαλία και σήμερα φιλοξενεί 80 παιδιά, με διάφορα προβλήματα ή με προδιάθεση για παθήσεις από τις δύο γεωγραφικές περιοχές.

Αναφερόμενος στα της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Χάρης Σιούρας είπε ότι οι εκδηλώσεις, που θα γίνουν στην παραλία Βόλου, χωρίζονται σε τρεις θεματικές ενότητες:
“1000 βήματα για τα Γενναία Παιδιά” που θα περιλαμβάνει περίπατο1000 βημάτων από το κτίριο Παπαστράτου προς τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου,
“Κυνήγι θησαυρού” στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου και το
“Escape room σε ιστιοπλοϊκά σκάφη”, που γίνεται για πρώτη φορά στο Βόλο.
Ο πρόεδρος κάλεσε τους Βολιώτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να στηρίξουν το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, να προσφέρει θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα στα γενναία παιδιά με αναπηρία, που δίνουν το δικό τους αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο κ. Σιούρας ευχαρίστησε τους φορείς για τη συνεργασία τους και τόνισε ότι στις εκδηλώσεις θα βρεθούν ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και οι βουλευτές σε έναν διαφορετικό ρόλο, όπου θα δείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, παρασκευάζοντας διάφορα εδέσματα.

Επίσης στις εκδηλώσεις δήλωσαν ότι θα παραβρεθούν η Ολυμπιονίκης Πηγή Δερβετζή, ο παλιός διεθνής μπασκετμωλίστας και περιφερειακός σύμβουλος Θύμιος Ρεντζιάς και πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης.

Η αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ίλια Παπαγεωργίου τόνισε ότι φιλοδοξία είναι να γίνει μια μεγάλη γιορτή με κέφι που θα περάσουν καλά τα παιδιά και ο κόσμος και θα δώσει κίνητρο να διοργανωθεί και το 2023.

Η Ιουλία Νησιώτου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και παιδίατρος τόνισε ότι η ίδρυση του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ στο Βόλο, που είναι το μοναδικό παράρτημα στην Κεντρική Ελλάδα και στη Θεσσαλία, δείχνει ότι η πόλη έχει συναίσθημα, και κοινό που θέλει να προσφέρει δεν προσδοκά στο κέρδος.

Στην συνέντευξη τονίστηκε ότι στην ΕΛΕΠΑΠ που φιλοξενούνται 80 παιδιά, τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, την τρέχουσα χρονιά που λήγει τον Ιούλιο και από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει το Τμήμα Βρεφονηπίων και της Παρέμβασης, ώστε να συνεχιστεί η προσφορά στα θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.