«Έφυγε» από τη ζωή ο π. Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Κιός

Σε ηλικία 61 ετών μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί σε ηλικία 61 ετών σε ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Κιός. Ο εκλιπών διατέλεσε Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του και αργότερα Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας μέχρι το 2011 οπότε και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Ταξιάρχου. Ο Βασίλης Κιός, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο σε συναδέλφους του, όσο και στους συμπολίτες, καθώς ανθρώπινα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα είχε σημειώσει πολλές επιτυχίες στον ενεργητικό του. Μετά την συνταξιοδότησή του είχε αφιερωθεί στα παιδιά του και στην αγαπημένη του ζωγραφική που ήταν η μεγάλη του αγάπη όπως επίσης και τα σκυλιά τα οποία φρόντιζε. Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Φωτεινή και τα τρία του παιδιά, Αντώνη, Βασιλική και Κωνσταντίνο. Εζησε να δει και δύο εγγόνια, τον Βασίλη και τη Λουκία από τον γάμο του πρωτότοκου γιου του Αντώνη με τη σύζυγό του Ιουλία. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 στις 11π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στο Κοιμητήριο Βόλου σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω της επικρατούσας κατάστασης. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στoν Σύλλογο Φίλων, Εθελοντών και Οικογένειας – ΚΕΘΕΑ Πιλότος (Λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR0701726120005612095255331).

Η οικογένεια Καρεκλίδη εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας: Καλό Παράδεισο Στρατηγέ

Με αφορμή τον θάνατο του πρώην Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας Βασίλη Κιού η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕ…
Φτωχότερη, βουβή και συγκλονισμένη σύσσωμη η Αστυνομική οικογένεια της Μαγνησίας, αποχαιρετά σήμερα τον Βασίλη ΚΙΟ, του οποίου η μακρόχρονη σταδιοδρομία και άξια ανέλιξη του ως Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, εμβάπτισε με σθένος τους αστυνομικούς στο Νομό μας, αφήνοντας παράλληλα μεγάλη παρακαταθήκη και τεράστια κληρονομιά για όλους εμάς που μένουμε πίσω να συνεχίσουμε το μακρόπνοο και θεόπνευστο έργο του.
Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άξιο αξιωματικό, που τίμησε τα γαλόνια του τόσο στο πεζοδρόμιο, που είναι η φυσική θέση κάθε αστυνομικού, όσο και στον ιδιωτικό του βίο, φεύγοντας αθόρυβα και σιωπηλά για το μακρύ αυτό ταξίδι, αλλά κυρίως αποχαιρετούμε τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΟ, που στάθηκε έμπρακτα δίπλα σε όλους όσους είχαν ανάγκη τη βοήθεια και την ελεημοσύνη.
Φτωχότερη η αστυνομία από διοικητές-ηγέτες, ελπίζοντας παράλληλα να ακολουθήσουμε οι νεότεροι, το δρόμο που χάραξε με το βίο και τις πράξεις του.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας με τιμή, δέος και σεβασμό σε αποχαιρετά σήμερα και εύχεται στην οικογένεια σου, που είναι και δική μας, θερμά συλλυπητήρια, γνωρίζοντας το πόσο περήφανη την έκανες στο διάβα σου σε αυτό το κόσμο.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ.

Σε ανάρτησή του με αφορμή τον θάνατο του Β.Κιού ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρου αναφέρει:

Εφυγε σήμερα για τη γειτονιά των αγγέλων, μετά από πολύχρονη και άνιση μάχη, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Στρατηγός ε.α., Βασίλης Κιός. Ο Βασίλης Κιός με την επάρκειά του και το ήθος του, με τις βαθύτατα ανθρώπινες και κοινωνικές του ανησυχίες, αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη Μαγνησία.
Οσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, διακρίναμε τη σοβαρότητα και τη στιβαρότητα του ανδρός που σήμερα έφυγε.
Καλό ταξίδι στον εξαιρετικό άνθρωπο και ικανό ηγέτη της τοπικής Αστυνομίας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στα παιδιά του.

Στο θάνατο του πρώην Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας αναφέρθηκε με ανάρτησή του και ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τονίζοντας τα εξής:

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, ένας αγαπημένος φίλος και π. Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, ο Βασίλης Κιός.
Άνθρωπος που υπηρέτησε την Αστυνομία με αυταπάρνηση, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του εγκλήματος. Άνθρωπος αγαπητός σε όλη την τοπική κοινωνία και σε όλους τους συναδέλφους του.
Σε όλη του τη ζωή προσπάθησε να προσφέρει στον συνάνθρωπο. Πρόσφερε τα πάντα στην οικογένειά του. Άνθρωπος με βαθιά δημοκρατική αντίληψη εργάζονταν πάντα για την ποιοτική αναβάθμιση της Διεύθυνσης.
Πάλεψε την ασθένεια όπως ακριβώς έζησε. Με αξιοπρέπεια και δύναμη.
Συλλυπητήρια από καρδιάς στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι φίλε κι αδερφέ Βασίλη..

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Αντιστράτηγος ε.α. κ.Ευστράτιος Κυριακάκης με τον οποίο θήτευσαν μαζί στο Τμήμα Ασφάλειας Κατερίνης, αναφέρει:

Είχα την τιμή να τον έχω άμεσο συνεργάτη στο Τμήμα Ασφαλείας Κατερίνης, όταν υπηρετούσα ως Διοικητής(1991-1994).
Αργότερα ανέλαβε Διοικητής με πολλές και μεγάλες επιτυχίες στη δίωξη του εγκλήματος, δραστηριότητα που συνέχισε και ως Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου.
Με την προαγωγή του σε Αστυνομικό Διευθυντή ανέλαβε τη Διεύθυνση Μαγνησίας, θέση που διατήρησε και με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου το έτος 2010,πάντα με επιτυχία και αποτελεσματικότητα.
Το 2011 αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Υποστράτηγου.
Ο Βασίλης από όλες τις ανωτέρω θέσεις υπηρέτησε την Αστυνομία και τον πολίτη, με εντιμότητα, αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα, αλλά κυρίως με ανθρωπιά.
Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την κοινωνία της Κατερίνης και του Βόλου, προπαντός όμως στους συναδέλφους του.
Στον μακροχρόνιο αγώνα κατά του εγκλήματος έβγαινε πάντοτε νικητής,δυστυχώς όμως στον αγώνα της υπόλοιπης μετά την αποστρατεία ζωής του, παρά την σκληρή μάχη που έδωσε, με αξιοπρέπεια και δύναμη,λύγισε…..
Στην αγαπημένη του Οικογένεια, τη σύζυγό του Φωτεινή, τα παιδιά του Αντώνη, Βασιλική και Κωνσταντίνο και στα δυο εγγονάκια του, που ευτύχησε να χαρεί, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια και ο Κύριος να τους χαρίσει την εξ ύψους παρηγορία.
Καλό ταξίδι συνάδελφε, αγαπητέ φίλε Βασίλη θα μας λείψει η μεγάλη σου καρδιά και το χαμόγελό σου.
Ο Θεός να σε αναπνεύσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.