“Όχι” στην εξίσωση των κολεγίων με τα Δημόσια Πανεπιστήμια

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών για το νομοσχέδιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι τα μέλη των διοικήσεων της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση, στο οποίο εξισώνονται τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας πως διαφωνούν κάθετα με αυτό που επιχειρεί να πράξει η κυβέρνηση, που είναι η εξίσωση των ιδιωτικών κολεγίων με τα Δημόσια Πανεπιστήμια.
Αυτή η επαγγελματική εξίσωση οξύνει το πρόβλημα της ανεργίας των αποφοίτων των πανεπιστημίων και εμπορευματοποιεί ένα κοινωνικό αγαθό.
Η διάταξη αυτή, επεσήμαναν οι πρόεδροι, ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.
Η κυβέρνηση και δίνει στα πτυχία ιδιωτικών κολλεγίων την επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούνται τα πτυχία των κολεγίων προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών.
Να σημειωθεί πως η κινητοποίηση των τοπικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που στην Αθήνα διεξάγονταν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το ίδιο ζήτημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.