Χωρίς ακόμη να έχει τελεσιδικήσει ακόμη η υπόθεση με τη διεκδίκηση του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου, καθώς ναι μεν το Πολυμελές πρωτοδικείο Βόλου αποφάσισε υπέρ του Δήμου Βόλου, όμως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης, ο Αχ. Μπέος βάζει κουίζ σε δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, καλώντας τους να αποφασίσουν ποιο οικόπεδο θέλουν για να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο, στο οικόπεδο της Παρασκευοπούλου ή στο Πεδίον του Άρεως;
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Δήμος Βόλου επισημαίνεται πως μετά και την επιστροφή του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου στον Δήμο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο φορέα προκειμένου να μην τεθεί ενώπιον των ευθυνών του.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως και το οικόπεδο στην οδό Ύδρας, αναζητήθηκε με πρωτοβουλία του Αχ. Μπέου και με δικές του ενέργειες απεμπλάκη από γραφειοκρατικές διαδικασίες.
“Κατόπιν όλων αυτών δεν απομένει σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, που συνδέονται ζωτικά με τη λειτουργία του νέου Μεγάρου, όπως δικαστικοί λειτουργοί, Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου και Δικαστικοί Υπάλληλοι, παρά να εκφράσουν στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο τις προτάσεις και τις απόψεις τους για τον ποιον από τους δύο χώρους κρίνουν ως καταλληλότερο”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση με τον Αχ. Μπέο να βάζει κουίζ σε δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους.
Από την ανακοίνωση βέβαια δεν λείπει και η γνωστή επικριτική χροιά στον κ. Στρατηγόπουλο καθώς αναφέρεται πως “Ιδιαίτερα ο Δικηγορικός Σύλλογος , και συγκεκριμένα η συνδικαλιστική του ηγεσία, που δυστυχώς μέχρι τώρα δεν λειτούργησε εποικοδομητικά, ανεξαρτήτως της νέας διοίκησης που θα αναδειχθεί από τις αρχαιρεσίες του, οφείλει να εγκαταλείψει την αρνητική του στάση και να τοποθετηθεί επί ενός αιτήματος που στηρίζει η συντριπτική πλειονότητα της τοπικής μας κοινωνίας και απαιτεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης, δηλαδή της μετεγκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου. Περιθώρια πλέον για υπεκφυγές, μικροπολιτικά συμφέροντα και απόπειρες, μέσω της κωλυσιεργίας, υπεράσπισης άλλων, προσωπικών και ιδιοτελών, συμφερόντων δεν γίνονται ανεκτές”.
Τέλος, αναφέρεται στην ανακοίνωση πως είναι ώρα ευθύνης και πως η κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού Δικαστικού Μεγάρου θα πραγματοποιηθεί είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι γιατί είναι απαίτηση της πόλης και της κοινωνίας.






























