Σε χρώμα ροζ το Αστυνομικό Μέγαρο για τον καρκίνο του μαστού

Μήνυμα ελπίδας από γυναίκα αστυνομικό που νοσεί

Σε χρώματα ροζ φωταγωγήθηκε σήμερα το απόγευμα το Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας, για την Παγκόσμια Ημέρα καρκίνου του μαστού και σε εκδήλωση που έγινε στην είσοδο παρουσία αρκετών γυναικών και ανδρών δόθηκε το μήνυμα ότι πλέον δεν είναι αθεράπευτη ασθένεια.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, αν και απούσα με αναρρωτική άδεια, βρέθηκε αστυνομικός που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, στο χώρο υπήρχε φωτογραφία της και αναγνώστηκε συγκινητικό μήνυμα που έγραψε η ίδια για δύναμη και αγώνα απ’ όλες τις γυναίκες.

Η εκδήλωση και η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκει στην Τοπική Διοίκηση Μαγνησίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, που σε συνεννόηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και με την αρωγή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης, ανέλαβαν την πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα το Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας, να είναι το πρώτο ανά την Ελλάδα που φωταγωγήθηκε με ροζ χρώμα και το μοναδικό κτίριο στην πόλη του Βόλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας Σοφία Ιωάννου και η γραμματέας του Παραρτήματος Βόλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Αννα Μαρία Παπαδημητρίου.


Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Μίλτος Αλεξάκης τόνισε ότι στην πόλη του Βόλου είναι το μοναδικό κτίριο που φωταγωγήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα καρκίνου του μαστού.
Όπως είπε υπήρξαν περιπτώσεις γυναικών αστυνομικών που νόσησαν και το μήνυμα που έστειλε η εκδήλωση είναι να υπάρξει ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα και να γίνει καμπάνια ενημέρωσης του γυναικείου πληθυσμού.

Η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργύρης Διχτάς τόνισε ότι η εκδήλωση είναι πρωτοβουλία των γυναικών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. Όπως, είπε, η επιστήμη έχει προχωρήσει και η πρόληψη σώζει ζωές. «Στα πρόσωπα των γυναικών συναδέλφων μας βλέπουμε τις γυναίκες της κοινωνίας που θέλουμε να είναι υγιείς και να δώσουμε το μήνυμα στις γυναίκες που νοσούν να ξεπεράσουν τα ταμπού. Ο καρκίνος είναι άσχημος, αλλά δεν πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε με φόβο, αλλά με τιμή και αξιοπρέπεια

Ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Στέφανος Καρκάλης, τόνισε ότι η εκδήλωση έγινε για να τιμηθούν οι γυναίκες αστυνομικοί και όλες οι γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού.
«Πλέον η αρρώστια δεν είναι ανίκητη, με την πρόληψη νικάμε και θέλουμε να είμαστε δίπλα τους», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι το Αστυνομικό Μέγαρο είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο στο Βόλο και η πρώτη αστυνομική υπηρεσία που φωταγωγείται για τον σκοπό αυτό.


Το μήνυμα αστυνομικού που νοσεί
Η ιδέα της φωταγώγησης του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας ήταν της Δέσποινας Κάλλιαρη μέλους της Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και της Ευαγγελίας Βουτσελά μέλους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας.

Η Δέσποινα Κάλλιαρη τόνισε ότι η ιδέα και η έμπνευση να φωταγωγηθεί το κτίριο σε χρώμα ροζ ήταν μια συνάδελφός της αστυνομικός, που δυστυχώς, γνώρισε τον καρκίνο και ζει με αυτόν, η Αφροδίτη, που έγραψε μερικά λόγια που αναγνώστηκαν στην εκδήλωση:

«Βάλτε ροζ παντού. Ο καρκίνος είναι μια ίωση που αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία και χαμόγελο. Ποτέ δε λες γιατί σε εμένα. Δεν φοβάσαι τον θάνατο, απλά αγωνίζεσαι, γιατί ο αγώνας είναι αυτός που μετράει. Ποτέ δεν το βάζεις κάτω και δεν μοιρολατρείς. Ζεις την κάθε στιγμή και προχωράς. Δύναμη σε όλες τις γυναίκες».

Η Ευαγγελία Βουτσελά, συγκινημένη από τα λόγια της συναδέλφου της, με την οποία είναι ίδια σειρά, δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω.
Η αστυνομικός που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού είναι σήμερα σε αναρρωτική άδεια και οι συνάδελφοί της ελπίζουν γρήγορα να το ξεπεράσει, να νικήσει και να επιστρέψει κοντά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.