Σε επενδύσεις και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στοχεύει η ΝΔ

Επισημάνθηκε σε συνέντευξη για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Δύο είναι οι βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος της Ν.Δ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου από τον αναπληρωτή τομεάρχη Ανάπτυξης και βουλευτή Κορινθίας, Χρήστο Δήμα και τον Μανώλη Γραφάκο, αν. γραμματέας Προγράμματος, ενόψει της εκδήλωσης της ΝΟΔΕ με θέμα «Επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και χρηματοπιστωτικός τομέας – Προκλήσεις και προτάσεις για έξοδο από την κρίση». Η πρώτη κατεύθυνση θα αυξάνει τους βαθμούς ελευθερίας παντού και η δεύτερη θα είναι ένα πρόγραμμα που θα περιορίζει το ρόλο της κρατικής παρέμβασης και θα στοχεύει στη δημιουργία ενός κράτους που θα είναι αρωγός στην επιχειρηματικότητα, όπως επισημάνθηκε.

Ο Χρήστος Δήμας κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι λέει ψέματα και είναι ανίκανη, τονίζοντας ότι ενώ ο κ. Τσίπρας είπε τάξει μέτρα ανακούφισης 12 δις €, στην πραγματικότητα έφερε οδυνηρά μέτρα της τάξης των 13,2 δις €, κάτι που μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Όπως ανέφερε, αν τον Ιανουάριο 2015, μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ, είχε κλείσει η αξιολόγηση δε θα χρειαζόταν επιπλέον μέτρα. «Όχι μόνο δεν κλείσανε την αξιολόγηση, αλλά προχώρησαν σε τρίτο μνημόνιο 86 δις και πάμε στα 100 δις € που θα επιβαρυνθεί η Ελληνική οικονομία. Αντί να προχωρήσει στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παλινδρομεί. Η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον Φεβρουάριο του 2016 και τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή, από διαρροές προκύπτει ότι θα είναι της τάξης των είναι 4,6 δις €», δήλωσε ο βουλευτής.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα μέτρα θα φέρουν μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μειώσεις και καταργήσεις επιδομάτων, πράγματα που είναι βασικά σε ευνομούμενη κοινωνία «και έχουν θράσος να λένε ότι θα ψηφίσουμε τα μέτρα και μετά θα μπούμε σε μια νέα εποχή. Δε θέλουμε αυτή την εποχή». Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έκανε πράγματα από τις εξαγγελίες του, αλλά χειροτέρεψε κατά πολύ την κατάσταση στην Ελληνική οικονομία και πλέον η νέα κυβέρνηση πρέπει να επανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς.

Για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος ο κ. Δήμας τόνισε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επίτευξη υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά δεν λέει ότι υπάρχει αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 64% και έχει «σκουπίσει» τα ταμειακά πλεονάσματα, σε σχέση με την κυβέρνηση Σαμαρά από της ΔΕΚΟ και τα νομικά πρόσωπα. «Με αυτούς τους όρους η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος αποκτά άλλη αξία. Είναι παραδοχή ήττας να πανηγυρίζουν», τόνισε.

Διαμορφώνεται το πρόγραμμα
Ο Μανώλης Γραφάτος Αναπληρωτής Γραμματέας του προγράμματος, δήλωσε ότι η ΝΔ επιδιώξει μια πολιτική αλλαγή στη βάση θετικής ψήφου πολιτών και την περίοδο αυτή διαμορφώνει το πρόγραμμά της, που μέσα από τα στελέχη της θα περάσει στην κοινωνία.

Το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την οικονομία στοχεύει στην αύξηση του ΑΕΠ και του εθνικού πλούτου, που μπορεί να γίνει με έναν τρόπο, μέσα από νέες επενδύσεις και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Αυτό, τόνισε μπορεί να γίνει με δύο βασικές κατευθύνσεις: Η πρώτη θα αυξάνει τους βαθμούς ελευθερίας παντού και η δεύτερη θα είναι ένα πρόγραμμα που θα περιορίζει το ρόλο της κρατικής παρέμβασης και θα στοχεύει στη δημιουργία ενός κράτους που θα είναι αρωγός στην επιχειρηματικότητα.
Για το πρόγραμμα της ΝΔ εργάζονται 40 ομάδες εργασίες. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι προτάσεις σε 10 τομείς όπως παιδεία, ενέργεια, ρύθμιση οφειλών, ενώ ο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την υγεία και την ασφάλεια.

Στεγνό και στυγνό μνημόνιο
Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη η ΝΔ να εξηγήσει στην κοινωνία τι είναι το 4ο μνημόνιο που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση. Όπως είπε είναι ένα μνημόνιο στεγνό από χρήματα και χρηματοδοτήσεις και στυγνό σε περικοπές μισθών, ενώ προβλέπει νέες φορολογικές επιβαρύνσεις με περικοπές στα ειδικά μισθολόγια στις εργασιακές σχέσεις.
«Η κυβέρνηση περνά οδυνηρά μέτρα που δε θα μπορούσε να περάσει άλλη κυβέρνηση σε άλλη χώρα και αποδεικνύεται ο καλύτερος και πιο πειθήνιος εντολοδόχος των δανειστών», είπε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει και τα μέτρα, αλλά και τα αντίμετρα γιατί είναι το ματωμένο παράγωγο των μέτρων.

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Καλτσογιάννης μετέφερε μήνυμα του γραμματέα πολιτικής επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη στο οποίο καταγγέλλει την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι «συνεχίζει να εξαπατά τον ελληνικό λαό… .το τρίτο μνημόνιο επέβαλε τεράστιο κύμα περικοπών. Τώρα η κυβέρνηση υπογράφει τέταρτο μνημόνιο χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δήμος Νταόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης και παραπαίει, ενώ για την εκδήλωση τη ΝΟΔΕ τόνισε ότι «κρίναμε ότι ήταν απαραίτητη να την πραγματοποιήσουμε με συναντήσεις με παραγωγικό ιστό του Νομού, με φορείς όπως επιμελητήρια, περιφέρεια, αγροτικοί συνεταιρισμοί και με επαγγελματίες βιοτέχνες και νοικοκυριά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.