Σε ειδική συνεδρίαση της ΕΛΜΕ ρατσιστικό δημοσίευμα εκπαιδευτικού

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι όλων των παιδιών, καταδικάζουν απερίφραστα ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις απ’ όπου και αν εκπορεύονται, πολύ περισσότερο από έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος με τις απόψεις που δημοσιοποίησε, δεν υπηρετεί τον ρόλο του, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ.

«Η παιδεία, με την ευρύτερη έννοια και η εκπαίδευση ως θεσμός είναι τα όπλα για να διαμορφώσουν τα παιδιά, οι έφηβοι την προσωπικότητά τους. Οι δάσκαλοι οφείλουν να διδάσκουν σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας, την ισότητα, τον αλληλοσεβασμό, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη, την αυτογνωσία, την αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσουν το μέλλον τους, τη ζωή τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, χρέος των δασκάλων να παρέχουν αυτά τα όπλα σε πιο ευάλωτες ομάδες ανηλίκων όπως στα παραρτήματα των φυλακών, που από την πολιτεία εντάσσονται σωστά στην εκπαιδευτική δομή. Πρέπει οι δάσκαλοι να πείσουν αυτά τα παιδιά για την αναγκαιότατα της εκπαίδευσης τους, να τα βοηθήσουν να αποκτήσουν ξανά την αυτοεκτίμηση τους, να επικοινωνήσουν με τον «έξω» κόσμο.

Εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας έχουν αγκαλιάσει αυτές τις δομές και αγωνίζονται καθημερινά για τη βελτίωση τους κάτω από αντίξοες συνθήκες. «Οι δημοσιευμένες απόψεις συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ακυρώνουν αυτό το χρέος και το ρόλο του δασκάλου. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα εξετάσει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.